Csúszhat az Ethereum bányászat megszűnése, legalább egy hónappal tovább lehet fejteni a tokeneket

spot_img

Amint arról nemrégiben már beszámoltunk, az Ethereum blokklánc hamarosan Proof-of-Stake konszenzusra vált, megszüntetve ezzel az ETH videókártyákkal, és más specializált eszközökkel folytatott bányászatát.

A Merge névre keresztelt átállást több főpróba (shadow fork) előzi meg, melyek során az Ethereum teszt hálózatain teljes egészében végigveszik a folyamat lépéseit.

Az első, és a beszámolók szerint sikeres tesztre tegnap került sor. Habár ennek során akadtak kisebb problémák, az egyik fejlesztő szerint ezek kijavítása már folyamatban van és a továbbiakban nem fogják akadályozni a Merge végrehajtását.

A következő teszt 2 hét múlva következhet, ezt azonban még megelőzi az Ethereum fejlesztők most péntekre tervezett egyeztetése. Ennek fő témája a Merge lesz, és várakozások szerint lehet, hogy ezen már valami konkrétum is elhangzik majd a tényleges átállás időpontjáról.

Habár ezzel kapcsolatban sokáig a június volt a hivatalosan ugyan nem leütött, de sokak által várt céldátum, az Ethereum fejlesztését összefogó Time Beiko tegnap azt mondta, hogy erre biztosan nem fog sor kerülni.

https://twitter.com/TimBeiko/status/1513610106721603587?t=4-3ivOK3OBJqECys3xc5bQ&s=19

Kommentjében ugyanakkor nem cáfolta a júliusi időpontot, ami szintén szerepelt abban az üzenetben, amire a válaszát írta.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img