Infláció ellen védene az új arany-bitcoin ETP

spot_img

A 21Shares – Európa legismertebb tőzsdén kereskedhető kriptopénzes alapokkal foglalkozó vállalata, új ETP-t jelentett be. A BOLD ETP (BOLD) termék célja, hogy az infláció ellen biztosítson védelmet azzal, hogy egyszerre fektet bitcoinba és aranyba.

Az ETP induláskor 18,5%-ban tartalmaz bitcoint és 81,5%-ban aranyat. Jelenleg a SIX svájci tőzsdén vásárolható. Az átszervezés (rebalancing) havonta történik majd és ehhez a két eszköz historikus volatilitás inverzét veszik majd alapul.

Az új ETP-t a brit ByteTree alapkezelővel együtt dobják a piacra. Jelentősége, hogy ezzel ez lesz a világ első aranyat és kriptopénzt kombináló értékpapírja. Az új termék alapgondolata az volt, hogy történelmi távlatban az arany jól védte a befektetési portfóliót az inflációs környezetben, a Bitcoin pedig az arany digitális megfelelője. Ezt maga Charlie Erith, a ByteTree vezérigazgatója mondta.

„A növekvő geopolitikai kockázatok és a strukturális infláció növekedése miatt úgy gondoltuk, hogy az új termékünk fontos diverzifikációs feladatokat tud ellátni minden portfólióban.”

– tette hozzá a CEO.

A 21Shares ezzel egy fontos mérföldkőhöz is érkezett, ugyanis a BOLD a harmincadik piacra dobott kriptopénzes termékük. Előző nevén Amun, a 21Shares a világ egyik legnagyobb kriptopénzes értékpapír forgalmazója és a világon elsőként ők adtak ki több kriptopénzt tartalmazó papírokat a svájci tőzsdén még 2018-ban. A BOLD-ot megelőzően egy, a The Sandbox SAND tokenére épülő alapot hoztak létre. Szintén a 21Shares fogja kiadni Ausztrália első bitcoint és ethert tartalmazó tőzsdén kereskedhető alapját.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img