Miami polgármestere lesz az első amerikai politikus, aki bitcoinban veszi fel a fizetését

spot_img

Francis Suarez – Miami kriptopárti polgármestere –  a következő fizetését teljes egészében bitcoinban kapja meg. Ebben a formában ő lehet az első amerikai politikus, aki a vezető kriptovalutában kapná meg a keresetét.

Francis Suarez 2021 eleje óta bullish a kriptopénz-ipar, pontosabban a bitcoin iránt. Amellett, hogy ő maga is tulajdonos, gyakran dicséri a vezető digitális eszközt, és az egyik legszenvedélyesebb támogatója is egyben.

Miami polgármestere legutóbbi tweetjében tájékoztatta követőit fizetési terveiről. Bejelentését válasznak is szánta Anthony Pompliano korábbi kérdésére: “Ki lesz az első amerikai politikus, aki bitcoinban fogadja el a fizetését?”.

A jelek szerint a 44 éves Suarez lesz az a személy. Megjelölte Mike Sarastit – a város innovációs és technológiai igazgatóját -, aki állítólag segít a kezdeményezésben.

A Miami Herald szerint a polgármester éves fizetése 187 500 dollár, ami e sorok írásakor közel 3 BTC-nek felel meg.

Miami városában 2021. november 2-án tartottak polgármester-választást, és november 16-án lesz a második forduló. Francis Suarez – aki a Republikánus Párthoz kötődik – a szavazatok 78,7%-át szerezte meg, míg a második helyen álló jelölt mindössze a helyiek 11,5%-ának támogatását gyűjtötte be.

Úgy tűnik, hogy a bitcoin forradalom Miamiban folytatódni fog, hiszen Suarez vezeti a szavazást és minden esélye megvan arra, hogy újabb négy évet kapjon a város vezetőjeként.

A múlt hónapban, amikor a BTC árfolyama 50 000 dollár körül mozgott, Miami polgármestere úgy vélekedett, hogy az eszköz jövője igen ígéretesnek tűnik.

A politikus még az ismert kriptopénz kritikus Jamie Dimonnal is szembeszállt, aki nemrég értéktelennek minősítette a bitcoint. A vezető kriptopénznek belső értéke van, az alapjául szolgáló blokklánc technológia pedig “a legbiztonságosabb, legdecentralizáltabb blokklánc a bolygón” – érvelt a polgármester.

Suarez szerint a bitcoin legjelentősebb előnye, hogy nem kötődik a fiat rendszerhez vagy a monetáris politikához.

Ha bitcoint vagy egyéb kriptovalutát vásárolnál a Binance felületén ezt biztonságosan megteheted. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cryptopotato, marketsinsider/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img