Három indikátor, ami szerint még nincs itt az alja

spot_img

Három piaci indikátorból következtethetünk arra, hogy az igazi kapituláció még csak most jön. Ezeket mutatjuk be.

A gyenge kezek még mindig bent vannak

Bár másfél éves aljra esett a BTC árfolyama, az esés nem szórta ki az összes gyenge kezet, a kapituláció pedig csak most jöhet. Erre pedig az RHODL, a Realized HODL Ratio indikátor mutatott rá. Ez az indikátor a Realized Cap HODL Wave mutatóból indul ki, ami a realizált árakat súlyozza és rendezi 1-hetes, majd 1-2 éves csoportokba.

Ha az indikátor (lent narancssárgával) a zöld zónába ér, az egy erős jel arra, hogy beállt az árfolyam minimuma és a kapituláció a végéhez közeledik. Így történt ez az előző aljaknál is. Jelenleg az RHODL arány még nem érte el a zöld zónát.

Sok hodler még nincs a „víz alatt”

Bár úgy tűnhet, hogy az összes piaci szereplő mínuszban van, 20 000 dollár határán még akad nyereséges tárca. A tegnapi napon a piaci készlet csak 46%-a állt veszteségben a tárcákon. Ha megnézzük az eddigi kapitulációs időszakokat, akkor ennél jóval nagyobb arányt tapasztalunk. CryptoQuant szerint a készlet legalább 60%-a kell, hogy nem realizált veszteségben álljon, ahhoz, hogy kijelenthető legyen a kapituláció: így történt 2020 márciusában és 2018 végén és ezeknél korábban is.

A bányászok még kitartanak

A termelés költségei emelkednek. Egyes számítások szerint 1 BTC kitermelése a 30 000 dollárhoz közelít a bányászok pedig már elkezdték eladni a bitcoinjaikat. A bányászoktól a tőzsdékre folyó volumen 7 hónapos csúcson van. Ebből arra következtetünk, hogy a bányászok még jó áron szeretnék eladni a BTC-t, mielőtt tovább esik az árfolyam.

A hash rate, vagyis az egész hálózat bányászati teljesítménye még nem került szabadesésbe, ami gyakori a kapitulációkor. A Hash Ribbon indikátor a 30 napos és a 60 napos hash rate mozgóátlagát veszi alapul, hogy megállapítsa, mikor adják fel a bányászok. Amikor a 60 napos felülről keresztezi a 30 napos mozgóátlagot, akkor kijelenthető, hogy kapituláltak a bányászok, ez viszont még nem történt meg.

/cointelegraph, glassnode/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img