Elképesztő összegre perlik Muskot a Dogecoin miatt

spot_img

Elon Musk, a SpaceX-el és a Teslával együtt egy csoportos per alperesei lehetnek, ha a New York-i bíróság helyet hagy a keresetnek.

A károsultak csoportja 258 milliárd dollár kártérítést szeretne látni, amiért tagjaikat megtévesztette Musk. Az őket képviselő ügyvéd szerint Musk felhasználta saját státuszát arra, hogy „a Dogecoin nevű piramisjátékot irányítsa és befektetőket vegyen rá befizetésre. Mindezt profitért, elérésért és saját maga szórakoztatásáért.”

Az összeg már csak azért is elképesztő, mert az a Dogecoin piaci kapitalizációjának 34-szerese.

A képviselet ügyvédei szerint a károsultak összesen 86 milliárd dollárt veszítettek 2021 májusa és 2022 júniusa között. Ezt szeretnék visszakapni Musk-tól, valamint tovább 172 milliárd dolláros kártérítésre is igényt tartanak.

A felperes azt is kéri, hogy a Dogecoin kereskedést nyilvánítsák szerencsejátéknak New York-ban. Ezzel pedig még nagyobb valószínűséggel ítélnék meg a kártérítést a sértetteknek, hiszen Musk nem figyelmeztette a befektetőket, hogy szerencsejátékról van szó.

A károsultak szeretnék azt is elérni, hogy Musk, az ő cégei vagy bármelyik másik nem pénzügyi szakember reklámozhassa a Dogecoin-t a jövőben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img