A COVID óta nem volt ekkora félelem a piacon

spot_img

Az elmúlt időszak a Bitcoin- és az egész kriptovaluta piac beeséséről szólt. A piacon eluralkodó pánikot mindenki átérezheti, aki közelről követi az eseményeket. A félelmet pedig számokkal is tudjuk mérni, erre való az ismert hangulat-indikátor, a Fear and Greed Index, vagyis a Félelem és Kapzsiság Index.

A F&G Index egy ideje már az extrém félelem tartományban mozgott, de tegnap 7-es értéket is mutatott. A 2020-as COVID pánik óta nem volt ilyen alacsonyan ez a mutató.

piros vonallal a 2020 márciusi Covid pánik csúcsa: 9-es szintű félelem

A márciusi hónap csúcsa 49 ezer dollárnál mozgott és egy időre úgy tűnhetett, hogy vége az esésnek, ami a 69 ezres árról indult lefelé a télen. Annak ellenére, hogy sokan azt várták, hogy újra megindul a piac és majd új történelmi magasságokba tör, a valóság ennél sokkal kiábrándítóbb volt.

A bitcoin történelmének leghosszabb negatív heti szériája következett. Kilenc egymást követő hetet zárt pirosban az árfolyam. Bár május utolsó hete már zöldben zárt, az csak 29 ezer dollárról 32 ezer dollárig tudott emelkedni. Ezután jött még két piros gyertya: bár az utolsót csak vasárnap zárja a piac, ez már nagy eséllyel nem fog zöldülni. Ezalatt a két hét alatt 31 000 dollárról 20 000 dollárra zuhant a BTC.

Májusban a Fear and Greed index már belépett az extrém félelem kategóriába (ez 20 alatt pontszámot jelent), tegnap viszont a 7-es értékkel rég nem látott mélységekbe zuhant. A COVID járvány alatti legalacsonyabb szint 9-es volt.

Definíció szerint az extrém félelem a legjobb időszak a vásárlásra, ez az indikátor viszont nem foglalkozik az árfolyam potenciáljával, csak a piaci hangulattal. Akár most szeretnél vásárolni, akár a későbbiekben, a CoinCash-en forintért, egyetlen utalással tudsz vásárolni szinte az összes nagyobb kriptopénzből.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img