Euró fedezetű stabilcoint dob piacra a Circle

spot_img

A Circle, az USD Coin (USDC) kibocsátója tegnap jelentette be, hogy egy euróhoz kötött stabilcoin kibocsátására készül Euro Coin (EUROC) néven.

Az Euro Coin teljes mértékben euróban denominált tartalékokkal lesz fedezve. A tartalékok az Egyesült Államok szabályozási törvényeinek megfelelően a vezető pénzintézeteknél lesz letétjébe helyezve ugyanúgy, ahogy az USDC esetében is történik, többek közt a Silvergate Banknál.

“Egyértelmű piaci kereslet van egy euróban denominált digitális valuta iránt, amely az amerikai dollár után a világ második legtöbbet forgalmazott valutája. Az USDC-vel és az Euro Coin-nal a Circle hozzájárul a gyors, olcsó, biztonságos és interoperábilis értékcsere új korszakának elindításához világszerte – mondta Jeremy Allaire, a Circle társalapítója és vezérigazgatója.”

Az Euro Coin a Circle második digitális valutája lesz, amelyet ugyanazok a szabályozási előírások, az átláthatóság, az elszámoltathatóság és a bizalom elvei szerint építettek fel, ahogyan az USDC-nél is. 

Az Euro Coin először az Ethereum blokkláncon fog elindulni 2022. június 30-án és várhatóan még idén további blokkláncok támogatása is várható. Ethereum ERC-20 szabványú tokenként az Euro Coin elérhető lesz az ERC-20 kompatibilis tárcákkal, protokollokkal és egyéb blokklánc szolgáltatásokkal.

Az Euro Coin indulását számos vezető ökoszisztéma támogatja majd, köztük az Anchorage Digital, a Binance.US, a Bitstamp, a Compound, a Curve, a DFX, a Fireblocks, az FTX, a Huobi Global, a Ledger, a MetaMask Institutional és az Uniswap Protocol.

Az Euro Coin 2022. június 30-tól lesz elérhető az intézményi ügyfelek számára egy ingyenes Circle számlán keresztül. A fejlesztők már tegnap, a hivatalos indulás előtt  megkezdhették az Euro Coin okosszerződéssel való integrációt.

Ha többet szeretnél megtudni az Euro Coinról, látogass el a projekt weboldalára.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

/prnewswire, circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img