Májusi frissített bányász eredmények érkeztek

spot_img

A májusi frissített bányász eredményeket megvizsgálva kiemelkedően teljesített a Bitfarms, a Hive és a Cleanspark.

Senki sem tudja pontosan megjósolni a bitcoin jövőbeli árfolyamát. Ami kiszámítható a jelenlegi teljesítményből és a bányászati nehézség ismeretében az a kitermelt bitcoin mennyisége egy adott időszakban.

Az alábbi táblázat négy közepes méretű bitcoin bányász a Bitfarms (BITF), a Cleanspark (CLSK), a Hive Blockchain (HIVE) és a Hut 8 (HUT) havi bányászati eredményeinek frissítését emeli ki. Ami közös bennük, hogy mind a négy bányász hashráta kapacitása kettő és négy EH/s közötti.

Az alábbi táblázat kiemeli az egyes fent említett bányászok eddigi éves bitcoin termelését.

Nézzük meg részletesebben a májusi eredményeket és a cégekkel kapcsolatos fontosabb történéseket.

Bitfarms

Májusban a Bitfarms 100 PH/s-al 3,4 EH/s-ra növelte hashrátáját. 431 bitcoint termelt, ami napi 13.9 bányászott bitcoinnak felel meg. Május 31-én a Bitfarms 6075 bitcoint birtokolt, ami 188 millió dollár összértéket képviselt.

A vállalat befejezte a “Leger” létesítményének kiépítését is, ahová további 7400 darab bányászgépet tudott elhelyezni. Ez lett a cég legnagyobb telephelye 740 PH/s hashráta összteljesítménnyel. 

A “The Bunker” építésének második fázisa jelenleg is folyik és a tervek szerint a létesítmény kapacitása 36 megawattra (MW) fog nőni mire elkészül. További bányászgépek szállításával a Bitfarms jó úton halad afelé, hogy a második negyedév végére elérje a 4,0 EH/s-os, az év végére pedig a 6,0 EH/s-os hashráta kapacitást.

Cleanspark

A Cleanspark májusban 312 bitcoint bányászott és 100 PH/s-al tudta növelni hashrátáját.  A bányász napi bitcoin termelése elérte a 10.69 BTC-t 2,5 EH/s hashráta mellett. Május végére több mint 25000 legújabb generációs bányászt telepítettek.

A Utah állambeli cég 1523 Bitcoint termelt az év eddigi részében, de számos más jegyzett észak-amerikai bányásztól eltérően a bitcoin eladás stratégiája mellett döntött, hogy működését és tőkenövekedését finanszírozni tudja. Május 31-én 550 bitcoin volt a birtokukban, ami körülbelül 17,5 millió dollárnak felel meg, ebből 210 bitcoint értékesített 6,9 millió dollár értékben.

Hive Blockchain

A Hive volt az egyik legjobban teljesítő bitcoin bányász az elmúlt 12 hónapban. Májusban 273.4 bitcoint és 2694 ethereumot termeltek. A 6,26 Terahash etherum bányászkapacitás mellett a bitcoin hashrátájukat 2,18 EH/s-ra növelték.

A kanadai székhelyű cég 2022 májusában összesen 459.2 bitcoint termelt, ami napi 14.8 darabnak felel meg 3,4 EH/s hashráta sebesség mellett.

Frank Holmes a HIVE ügyvezető elnöke: “Nevezetesen a bitcoin bányászati hashrátánk ebben a hónapban 8%-kal nőtt a folyamatos telepítések és az elektromos frissítések révén.”

A Hive jelenleg 3186 bitcoinnal és körülbelül 9000 ethereummal rendelkezik egy 2022. június 5-i adat szerint.  A cég az elmúlt 12 hónapban az ethereum bányászattal finanszírozta működési és tőkeszükségleteit. A vállalat a tervei szerint egy éven belül el szeretnék érni a 6,2 EH/s hashrátát.

Hut 8 Mining Corp.

A Hut 8 309 bitcoint bányászott 2,64 EH/s-os kapacitással, napi 10 bitcoin átlagos termeléssel az elmúlt hónapban. Ebből a termelésből a bitcoin 14%-át ethereum bányászattal érték el. Termelési költségük körülbelül 3654 dollár/bitcoin áron mozgott.

A Hut 8 7078 bitcoinból álló készletet halmozott fel, amelynek értéke körülbelül 348 millió dollár. A Hut 8 régóta fennálló stratégiájának megfelelően minden bitcoint letétbe helyez és ezen nem kíván változtatni a jövőben sem.

A Hut 8 harmadik telephelye, az Ontario állambeli North Bay-ben június 2-án kezdte meg működését 15 MW-os teljesítménnyel, ami körülbelül 400 PH/s-al növelte a Hut 8 működési kapacitását. Év végére a kanadai bányász 6,0 EH/s-os összkapacitást szeretne elérni. 

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőséget kínál.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

Veszteséget termelhetnek bizonyos bányászgépek

/compassmining, bitfarms, cleanspark, hut8, hive/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img