Csoportos kereset indulhat a Celsius ellen

spot_img

Az ügyfelek kriptoeszközeinek befagyasztását követően, a Celsius elégedetlen ügyfelei csoportos pert fontolgatnak a kriptohitelező céggel szemben.

A Celsius felhasználói nem tudnak kiutalást kezdeményezni az oldalról, miután határozatlan időre „HODL módba” kényszerültek. A HODL mód a számla deaktiválását követő 24 órán belüli kifizetések megakadályozására szolgál. Ez egy olyan funkció, amelyet elsősorban a felhasználói pénzek védelmére használnak biztonsági incidens esetén.

Mivel a Celsius vasárnap határozatlan időre felfüggesztette a kifizetéseket, a swapokat és a számlák közötti átutalásokat anélkül, hogy tájékoztatást adott volna ki előzőleg, egyes felhasználók most kollektív jogi lépéseket fontolgatnak.

A Ben Armstrong YouTuber, ismertebb nevén BitBoy, a csoportos kereset elsődleges támogatója a Twitteren ezt írta: „Ma megkezdjük a csoportos kereset elindításának folyamatát a Celsius Network és Alex Mashinsky ellen.” 

A jogi lépés előzménye, hogy jogszerű-e, ha egy intézmény előzetes értesítés nélkül befagyasztja a pénzeszközöket.

Annak ellenére, hogy az ügyfelek biztosítékot kaptak arra, hogy a felhasználói pénzeszközök biztonságban vannak és továbbra is kamatoznak, attól tartanak, hogy a vállalat csődbe mehet és az ügyfeleket biztosíték nélküli hitelezőkként kezelik egy csődeljárás során. Ez azt eredményezné, hogy a felhasználói pénzeszközök mindenféle jogorvoslat nélkül elvesznének.

Nehéz a jogalkalmazás

A Be[In]Crypto felvette a kapcsolatot Ana Ojeda venezuelai ügyvéddel, aki blokklánc technológiára szakosodott. Megkérdezték az ügyvédnőt a per sikerének esélyeiről és arról, hogy van e értelme ilyen esetben csoportos keresetet indítani. 

“A kollektív keresetnek most valóban sok értelme lenne, de nehéz lenne alkalmazni és végrehajtani a Celsius körül kialakult jelenlegi körülmények miatt. Nem lehet ugyanis megállapítani, hogy valóban csődbe mentek-e, mert nem kezdeményezték még a csődeljárást” – mondta az ügyvédnő.

Más szóval, a korai kollektív peres eljárás, – bár jogszerű lépésnek tűnik – valószínűleg nem fog sikerrel járni, mivel a Celsius még nem jelentett csődöt. Ennek ellenére Ojeda azt tanácsolja a kollektív jogi lépéseket fontolgató ügyfeleknek, hogy ne becsüljék alá egyetlen panasz erejét sem.

A Twitter bejegyzések szerint a Celsius elkötelezett amellett, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsa a kifizetéseket. Meglátjuk mire lesz ez elég.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Nexo ajánlat a Celsius-nak

/beincrypto, finding lawyer/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img