Eladta bitcoin készletének a felét a Bitfarms

spot_img

A válság a kriptoipar összes területére kihat és a bányász vállalatokat sem kíméli. Azok a bányászok, akik még a tavalyi év végén határozták meg költségvetési terveiket és nem tudnak időben reagálni a kialakult piaci helyzetre, könnyen a csőd szélére kerülhetnek. Ez alól a Bitfarms sem kivétel.

Céges sajtóközlemény szerint az elmúlt hét folyamán a vállalat eladta BTC készletének csaknem 50%-át, ami 3000 bitcoint jelent, körülbelül 62 millió USD értékben.

https://twitter.com/Bitfarms_io/status/1539226200865914882

A bányász vállalat bitcoin tartalékai körülbelül 6349 BTC-ről összesen 3349 BTC-re csökkent, a júniusi napi termelést is hozzászámolva. Ezzel az eladással a Bitfarms-nak jóval alacsonyabb BTC tartaléka maradt, mint ami az év elején volt, körülbelül 4300 BTC.

A cég adatai szerint a Bitfarms naponta átlagosan 14 BTC-t tud kibányászni, negyedévente pedig közel 1260 BTC-t. Ezért azok közé tartozik, akik megengedhetik maguknak a veszteséges eladást, tekintettel arra, hogy a cég még január elején 1000 BTC-t vásárolt 43,2 millió dollárért.

Jeff Lucas, a Bitfarms pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a kriptopiac ingadozása miatt a vállalatnak el kellett adnia bizonyos mennyiségű BTC-t, többek között azért is, hogy a Galaxy Digital LLC-vel szemben fennálló tartozását 66 millió dollárról 38 millió dollárra csökkentse.

“Figyelembe véve a piac rendkívüli volatilitását, lépéseket tettünk annak érdekében, hogy növelni tudjuk likviditásunkat és megerősítsük pénzügyi mérlegünket. Konkrétan további 1500 bitcoint adtunk el, összesen 3000 darabot” – mondta Jeff Lucas, a Bitfarms pénzügyi igazgatója. 

A Bitfarms hét ipari méretű létesítménnyel rendelkezik Quebecben, Washingtonban és Paraguayban, 99%-ban vízenergiával és hosszú távú villamosenergia szerződésekkel.

Zöld bányászati infrastruktúra teljes körű fejlesztésébe kezd a Bitfarms 

“Továbbra is bullishak maradunk a BTC hosszú távú árfolyamával kapcsolatban, bízunk a bitcoin felértékelődésében. A stratégiai változtatás lehetővé teszi számunkra, hogy a legfontosabb prioritásainkra összpontosítsunk, azaz a bitcoin bányászati tevékenységünkre és üzletágunk további növekedésére.”

A pénzügyi problémák ellenére, ha a piaci feltételek pozitív irányba mozdulnának el, a Bitfarms az egyik legmagasabb hozamú bányász vállalatként térne vissza köszönhetően a napi új BTC darabszám termelésének.

Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi piaci környezetben a legjobb és legolcsóbb megoldás BTC állományunk és napi termelésünk egy részének értékesítése likviditási forrásként” – tette hozzá Lucas.

A Bitfarms 2022. június 20-án 42 millió USD készpénzzel és 3349 BTC-vel rendelkezett, amelynek értéke megközelítőleg 67 millió USD. Pénzügyi jelentések szerint a Bitfarms megfelel mindennemű hitelkötelezettségének

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőséget kínál.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

A Marathon Digital a piaci körülmények ellenére is folytatja a bányászatot

/bitfarms, cryptopotato, yahoo finance, beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img