Megérkezett a Deloitte, megmenekült a BlockFi

spot_img

A bitcoin árfolyama tegnap további 1500 dollárral növekedett, ám a lendület csak az amerikai piacok délutáni nyitásig vitte.

Az emelkedést követő korrekció önmagában még nem számít meglepőnek, ám mélysége árulkodó lehet. A hétvégi beszakadás előtt utoljára a 20 100 – 20 300 dollár közötti sáv fogta meg az árfolyamot. Ennek sikeres megtartása arra utalna, hogy lehet még keresnivalójuk a bikáknak, ellenkező esetben viszont már nagyobb az esély a mélypont újbóli meglátogatására.

A tegnapi emelkedést több jó hír is segítette. Ezek egyike, hogy a világ egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó cége, a Deloitte is nyit a bitcoin felé és a jövőben már annak alkalmazásával kapcsolatos segítséget is biztosít majd az ügyfeleinek.

Ugyancsak megnyugtató volt, hogy az FTX kimentette a BlockFi-t. A múlt héten bajba kerülő Celsius után, a másik nagyobb kamatozó és hitelező szolgáltatásokat kínáló platformról is olyan belsős információk láttak napvilágot, amelyek szerint komoly pénzügyi problémákkal küzködhetnek. Ezeket ugyan a BlockFi igazgatója határozottan cáfolta, ám az FTX-től tegnap érkező 250 millió dolláros segítség mégis azt sugallja, hogy nem voltak alaptalanok az erről szóló híresztelések.

 

Szintén ezzel kapcsolatos hír, hogy a Celsius kapcsán tegnap az Európai Központi Bank vezetője is úgy nyilatkozott, hogy mihamarabb szabályozni kellene a staking szolgáltatások működését. Az EU területén 2024-től léphet majd életbe a kriptókat szélesebb körben szabályzó MiCA törvény (Markets in Crypto Assets), ami ezzel kapcsolatos pontokat is tartalmazhat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img