Szabályos előzés az USDC-től

spot_img

A tegnapi napon a Circle stabilcoinja az USD Coin megelőzte a Tether USDT-jét, ami a napi tranzakciók számát illeti Ethereum blokkláncon. Az adatokat a Nansen on-chain adatközpont vezérigazgatója osztotta meg Twitter oldalán.

https://twitter.com/ASvanevik/status/1538706429263040519

Az USDC piaci kapitalizációja alapján az USDT mögött a második legnagyobb stabilcoin a kriptopiacon 55,5 milliárd dollárral. Azt érdemes figyelembe venni, hogy május óta az USDT folyamatosan veszít piaci részesedéséből, miután az elmúlt hetekben a világpiaci eseményekre reagálva rengeteg visszaváltás történt.       

Jelenleg az USDT napi kereskedési volumen alapján verhetetlen, jelentős előnyben van az USDC-vel szemben. Napi 55 milliárd dolláros kereskedési volument bonyolítanak le vele 5,7 milliárd dollár ellenében.

A Tether a múlt hét elején közölte, hogy “nem rendelkezik kitettséggel” a bajba jutott Celsius kriptohitelező céggel szemben, ugyanis veszteség nélkül, sikeresen felszámolta Celsius pozícióját. A vállalat cáfolta azokat a “hamis” pletykákat is, miszerint hatalmas árengedménnyel kereskedhető kínai kereskedelmi papírokat tartana.

Ahogy azt korábban a Kripto Akadémia oldalán is közöltük, májusban az USDT hatalmas nyomás alá került a TerraUSD (UST) összeomlása után, egy időre ugyan, de elvesztette az amerikai dollárhoz való kötöttségét.

Pár napja viszont mindenki legnagyobb meglepetésére a Circle bejelentette, hogy euró alapú stabilcoin kibocsátására készül június végén EUROC néven. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

/nansen, u.today, circle, tether, coin news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img