Tether: az USDT tartalékokra nincs hatással a Celsius válság

spot_img

A Celsius jelenlegi válságának semmi köze nincs a stabilcoin kibocsátó Tether-hez és a vállalat szerint nem lesz hatással az USDT tartalékaira sem.

A Tether hétfőn adott ki egy közleményt a Celsius likviditási válsága miatt leállított kifizetésekkel kapcsolatban.

A közlemény szerint a Tether Celsius-al folytatott hitelezési tevékenysége “túlbiztosítva volt“, mint bármely más hitelfelvevőnél, és “nincs hatása” a vállalat tartalékaira.

A Celsius körül kialakult problémákat a közlemény “a piaci volatilitás és a szélsőséges piaci körülmények szerencsétlen következményének” nevezte.

A Celsius 2021-ben állítólag 1 milliárd dollár kölcsönt vett fel a Tether-től bitcoin fedezettel. A Celsius alapítója Alex Mashinsky szerint a hitelezési platform 5% és 6% közötti kamatot fizetett.

Azt sokan nem tudják, hogy a Tether a Celsius tőkebefektetőjének számít, 2020-ban 10 millió dollárt fektetett a hitelezési platformba. A sajtóközlemény arra is kitér, hogy a vállalat Celsiusba történő befektetésének semmi köze a Tetherhez.

“Noha a Tether portfóliója tartalmaz egy befektetést a társaságba, amely részvényesi tőkénk minimális részét teszi ki, nincs összefüggés e befektetés és saját tartalékaink vagy stabilitásunk között.”

A Celsius június 13-án hivatalosan leállította az összes kifizetést a platformján, “szélsőséges piaci körülményekre” hivatkozva. 

Ezt megelőző napon a Celsius vezérigazgatója a Twitteren még azt állította, hogy a pletykák, miszerint a felhasználók nem tudnak pénzt kivenni, “FUD és félretájékoztatás“. 

Ahogy telik az idő szép lassan fény derül a Celius körül kialakult problémákra. A helyzet korántsem derűs, ahogy ezt a reggeli cikkünkben össze is foglaltuk. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Nexo ajánlat a Celsius-nak

/cointelegraph, tether, flipboard/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img