A Marathon Digital a piaci körülmények ellenére is folytatja a bányászatot

spot_img

A hónap elején közzétett jelentés szerint a Marathon 2020 októbere óta tartja a kibányászott bitcoin mennyiségét. A cég 2022. június 1-jén körülbelül 9941 BTC-t birtokolt.

Elemzők szerint a bitcoin ára olyan szintre esett, hogy az átlagos bányászok számára már veszteséges lehet a kitermelés. A Marathon Digital Holdings ennek ellenére továbbra is a vezető kriptopénz felhalmozásán dolgozik. 

Tegnapi cikkünkben kifejtettük, hogy a zuhanó bitcoin ára, az emelkedő villamosenergia árak és a magas kamatozású hitelek csapdájába esve sok bitcoin bányász a csőd szélén találhatja magát. Úgy tűnik a Marathon jól sáfárkodik a lehetőségekkel.

Charlie Schumacher, a Marathon Digital vállalati kommunikációért felelős alelnöke úgy nyilatkozott a Cointelegraphnak, hogy bár a vállalat “nem immunis a makrokörnyezetre“, de “meglehetősen jó helyzetben van” ahhoz, hogy átvészelje a jelenlegi visszahúzódást az alacsony üzemeltetési költségek és a fix áramárak miatt.

“Csak összehasonlításképpen: 2022 első negyedévében egy bitcoin előállítási költsége körülbelül 6200 dollár volt számunkra. Rögzített áramárainknak köszönhetően nem vagyunk kitéve az energiapiaci változásoknak”.

Schumacher hozzátette, hogy a vállalat inkább a bitcoin termelésre és a felhalmozására összpontosít, abban a hitben, hogy a BTC hosszú távon fel fog értékelődni.

“Mivel pénzügyi adatainkról USD-ben számolunk be, a bitcoin árfolyama mindig jelentős hatással lesz a pénzügyi eredményeinkre. Ahhoz, hogy objektíven értékeljük fejlődésünket, igyekszünk inkább a bitcoin bányászatra fókuszálni. Igaz, hogy a bitcoin dollárban kifejezve jelenleg kevesebbet ér a bányászat idején, de ha hiszünk a BTC hosszú távú felértékelődésében, akkor még több BTC-t bányászni és tartani nem olyan rossz dolog.”

Június 9-i tweet bejegyzésében a Marathon azt nyilatkozta, hogy 2020 októbere óta nem adott el egyetlen egy bitcoint sem. A Marathon 2022. június 1-jén 9941 BTC-t birtokolt, ami a jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 208 millió dollárt ér.

 

Továbbra is bányászik a MARA

Schumacher felhívta a figyelmet arra is, hogy a bitcoin ára ugyan csökken, de vele együtt csökken azoknak a száma is, akik továbbra is nyereségesen tudnak bányászni. Ez a folyamat kiszorítja a nem hatékony bányászokat és csökkenti az új blokkok bányászatának nehézségét is.

“Azok, akik a hashráta csökkenése során tovább tudnak bányászni, több bitcoint termelhetnek.”

A bitcoin hashrátája a június 12-i 231.428 EH/s-os minden idők csúcsáról a cikk írásának pillanatában 208.162 Ehash/s-ra csökkent.

(forrás: bitinfocharts.com)

A bitcoin jelenlegi ára megfelel a bányászat átlagos költségének

Múlt héten a CryptoRank kriptopiaci adat- és elemző platform kiemelte, hogy csütörtökön a BTC ára megegyezett a bányászat átlagos kitermelési költségével, megjegyezve, hogy egyesek számára jelenleg már most is veszteséges lehet a bányászat.

https://twitter.com/CryptoRank_io/status/1537746361503866881

Markus Thielen, az IDEG Singapore digitális eszközkezelő befektetési igazgatója szerint biztos, hogy lesznek a bányászatban kiesések, mivel a legtöbben 2021 negyedik negyedévében, a piaci feltételek megváltozása előtt határozták meg az idei költségvetésüket.

Thielen elmondta, hogy becsléseik szerint több kisebb bányász nyereség rátája 26000 és 28000 dollár körüli alakul. A bitcoin jelenleg 21230 dolláron áll a cikk írásakor.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőséget kínál.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

Borulhat a bányász szektor is?

/cointelegraph, marathon, bitinfocharts.com, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img