Hatalmas bányászflottát tervez a Marathon

spot_img

Májusban sorra érkeznek a nagyobb bitcoin bányász cégek áprilisi és negyedéves jelentései. Ennek megfelelően a Marathon is bejelentette 2022. áprilisi frissített bányász termelési adatait. 

A Marathon Digital Holdings Inc. (Nasdaq: MARA), az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoin bányász közzétette 2022. áprilisi termelési és bányász üzemeltetési frissített eredményeit. A sajtóközlemény szerint a teljes bitcoin tartalékállományuk 9673 BTC, amelynek értéke a cikk írásakor körülbelül 383 millió amerikai dollár.

A cég 4183 új bányászt helyezett online állapotba, így a Marathon hashrátája 0,4 exahash/másodperccel (EH/s) bővült. Az új bányászokat a vállalat texasi telephelyén, folyadékhűtéses merülő konténerekben helyezték üzembe. A cég további több ezer bányászgépet fog elhelyezni várhatóan május folyamán a telephely újabb egységeibe. Ha ezek a bányászgépek online állapotba kerülnek, a bányászflotta 36 830 gépből fog állni.

Április hónapban a Marathon 299 BTC-t bányászott ki, a cikk írásakor 11,8 millió amerikai dollár értékben. A Marathon termelése becslések szerint 30%-kal csökkent a montanai Hardinban található létesítmény folyamatos karbantartása és leállása miatt. A létesítmény karbantartásának célja a 100%-os karbonsemlegesség elérése 2022 végére. 

A Marathon bitcoin termelése hónapra lebontva (forrás: globenewswire.com)

A Marathon bányászflottája az év eddigi részében 1558 BTC-t termelt ki. A Marathon 2023 elejére várhatóan 199 000 bányászból álló flottát kíván felállítani, amely 23,3 EH/s hashrátával fog rendelkezni. A flotta várhatóan 100%-ban szén-dioxid-semleges lesz.

A Marathon történelmi és potenciális hash ráta növekedése a korábban vásárolt bányászok jelenlegi szállítási és üzembe helyezés ütemezése alapján (forrás: globenewswire.com)

A Marathon készpénztartalékai április végén 40,4 millió amerikai dollárt tett ki. A sajtóközlemény kitér a cég teljes likviditására is, amely magában foglalja a készpénzt és a hitelkereteket is, összesen 70,4 millió amerikai dollár értékben. 

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

Frissített bányászati adatokat tett közzé a Bitfarms

/bitcoin magazine, marathon, globenewswire.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img