Dél-Korea 2023-ra halasztja a kriptoadó bevezetését

spot_img

Dél-Korea újonnan megválasztott elnöke, Yoon Suk Yeol kedden jelentette be, hogy a kripto befektetési nyereségek megadóztatásának elhalasztását fogja szorgalmazni, legalább addig, amíg a Digital Asset Basic Act (DABA) nevű új szabályrendszer hatályba nem lép.

A dél-koreai kriptoadó eredetileg a 2022-es pénzügyi évben lépett volna hatályba, de még tavaly decemberben 2023-ra tolták ki. Az E-daily arról számolt be, hogy Yoon gondoskodik arról, hogy a kriptoadó törvény ne lépjen hatályba addig, amíg nem születik ésszerű jogszabály a fogyasztók védelmére, ami viszont csak 2024-re várható.

A megválasztott elnök csapata március óta vizsgálja a kriptoadó késleltetésének lehetőségeit. Arra hivatkoznak, hogy nincs még meg a megfelelő jogi háttér, amely indokolná a digitális eszközök megadóztatását.

A DABA-t a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FSC) fogalmazta meg még idén, és egy sor, a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvényt foglal magában. A törvény vonatkozik a token kibocsátásokra, az NFT-kre, a központi tőzsdei (CEX) jegyzésekre, a kriptoval kapcsolatos nemzetközi pénzügyekre és egy választ is tartalmaz Joe Biden amerikai elnök kriptoval kapcsolatos végrehajtási rendeletére.

A DABA-n keresztül az FSC kriptobiztosítási rendszer bevezetését is tervezi, amely a hackelések, rendszerhibák és jogosulatlan tranzakciók elleni védintézkedésként szolgálna.

Az ellentmondásos kriptoadóról szóló jogszabály, amelyet ismét elhalasztottak, 20%-os adót vetne ki a 2100 dollárt meghaladó kripto befektetési nyereségekre.

Kedden az FSC egyik képviselője elmondta, hogy “a virtuális eszközökből származó befektetési jövedelmek megadóztatására a befektetők védelmének tisztázása után kerülhet sor“.

Simon Kim, a Hashed – dél-koreai kripto alapú kockázati tőketársaság – vezérigazgatója egyetértett a halasztással és szerdán ő is azt nyilatkozta, hogy “nincs értelme a kriptopénzekre adót kivetni, mielőtt a rá vonatkozó törvények hatályba lépnének, hiszen a leendő kripto törvény egyértelműen meg fogja határozni a kriptopénzekkel kapcsolatos vállalkozások körét és az adózás előfeltételeit.”

“A fogyasztóvédelem hiánya komoly kérdéseket vethet fel az adózási méltányosságban, mivel a kriptopénzek befektetővédelmi rendszere még nem került bevezetésre”.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Kriptós támogatással nyerhette meg a választást Dél-Korea új elnöke

/cointelegraph, korea times, coindesk, blazetrends.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img