A Binance is beszállt a Twitter felvásárlásába

spot_img

A Binance is részt vesz a Twitter 44 milliárd dolláros, Elon Musk általi felvásárlásában – derült ki az amerikai tőzsdefelügyeletnek beküldött adatokból.

A mai napon néhány kiegészítést küldött be a tőzsdefelügyeletnek Elon Musk. Ezek között ott volt az első, 7,2 milliárd dolláros finanszírozási kötelezettségvállalás, valamint megjelent a társbefektetők listája, akik között ott találjuk a világ legnépszerűbb kriptotőzsdéjét is.

A Binance egy, a 18 befektető közül, és a negyedik legnagyobb befektető a maga 500 millió dolláros finanszírozásával. Az ismertebb kockázati tőkések közül közül ott van a listán az Oracle alapító Larry Ellison-féle Sequoia, valamint a Szilícium-völgy legbefolyásosabb kockázati tőké társasága, az Andressen Horowitz. 

A Binance vezérigazgatója úgy írta le a befektetést, mint “egy kis hozzájárulás az ügyhöz”, amivel arra is utalhatott, hogy egyetért Musk azon törekvéseivel, amik platform megtisztítását célozzák a botoktól és kriptós átverésektől. Changpeng Zhao hozzátette, hogy szeretné egymáshoz közelíteni a közösségi médiát és a Web 3.0 technológiákat, hogy még jobban elterjedjenek a kriptopénzek és a blokklánc használata.

A múltban CZ és Elon Musk között történt egy tweet-csörte, amikor a tech-milliárdos számon kérte a Binance vezérigazgatóját azért, amiért beragadt egy DOGE kiutalása a tőzsdén. 

Elon Musk folytatja a részvényesek kivásárlását. Szaúd-Arábia hercege és a világ egyik leggazdagabb embere, al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd herceg az első körben még ellenezte a Twitter eladását, most viszont szeretné tulajdonrészre váltani a 35 millió részvényét az adásvétel után. Musk a Twitter alapítójának és nagyrészvényesének, Jack Dorsey-nak is szeretné felajánlani ugyanezt a lehetőséget.

A befektetők bevonása könnyítene a Musk-ra nehezedő nyomáson, miközben próbálja bebiztosítani a 44 milliárd dollárt az adásvétel teljesítésére. Musk a múlt hónapban 9,6 millió Tesla részvényt adott el 8,5 milliárdért, ami alaposan megrengette a piacot, majd a részvényesek megnyugtatására kijelentette, hogy itt befejezte az eladásokat.

/theverge, techcrunch, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img