Kriptós támogatással nyerhette meg a választást Dél-Korea új elnöke

spot_img

Elnökválasztást tartottak Dél-Koreában, aminek győztesét az itt élő kriptovaluta tulajdonosok segíthették hatalomra. Yoon Suk Yeol minden idők legszorosabb helyi választásán 48.6%-os támogatást ért el, míg ellenfele 47.8%-kal csak második lett.

A kiélezett versenyben minden szavazatra szükség volt a győzelemhez, így Yoon kampányában komoly szerepet kapott az a kriptovalutákkal kapcsolatos ígéret is, ami szerint győzelme esetén lazítani fog az életben lévő szigorú szabályozáson.

Dél-Koreában nem csak a fiatalok, hanem az egész népesség körében népszerűek a kriptovaluták, ami részben az ország kimagasló technikai fejlettségének, részben az itt élők kultúrájában fontos szerepet betöltő, szerencsejátékok és fogadások iránti rajongásnak köszönhető.

Yoon kampányígérete szerint győzelme után egy éven belül meg fogja emelni a kriptókon elért nyereségek adókötelezettségének alsó határát. A hatályos törvények szerint 2000 dolláros (~700 000 Ft) éves nyereség fölött 20 százalék terheli az ezeken elért profitot, amit az új elnök 42 000 dollárra (14 millió Ft) emelne.

A kripto barát Yoon győzelme hosszú távon kedvezhet az olyan, az országhoz szorosan kötődő kriptovaluták, mint például az ICX vagy a LUNA megítélésének. Mind a két említett token áfolyama nagyot ugrott a végeredmények bejelentésére.

Yoon nemrégiben az ICX irodáját is meglátogatta

Habár a kriptókon kívül természetesen más is szerepet játszhatott Yoon győzelmében, az ágazatból érkező támogatás lehetséges erejéről jó képet adhat a dél-koreai társadalom és a kriptovaluták kapcsolatát bemutató összefoglalónk.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Miért éppen Korea?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img