Frissített bányászati adatokat tett közzé a Bitfarms

spot_img

Kiadott a Bitfarms egy frissített bitcoin bányászati jelentést április hónapra vonatkozóan, amelyben részletezi a termelés növekedését és az összes bányászott bitcoin letétbe helyezésének adatait.

A Bitfarms arról számolt be, hogy a múlt hónapban összesen 405 BTC-t bányászott, mintegy 15,6 millió dollár értékben, a napi átlag termelés pedig 13,5 BTC körül alakult.

A figyelemre méltó növekedés részben a hashráta növekedésének tulajdonítható, mivel a Bitfarms már korábban jelezte, hogy a márciusi 2,7 exahash per másodperc (EH/s) értékről 3,3 EH/s-ra nőtt, ami 22%-os növekedést jelent egyik hónapról a másikra.

“Április elején a Leger farmunk kilencedik működő létesítményünk termelésének beindításával túlléptük a 3 EH/s célunkat” – mondta Emiliano Grodzki, a Bitfarms vezérigazgatója a közleményben. Ez a többletkapacitás hozzájárult ahhoz, hogy az áprilisi átlagos napi termelésünk 13,5 BTC/napra emelkedett, ami 15%-os növekedés a márciusi 11,7 BTC/naphoz képest.”

A Bitfarms a növekedés nagy részét 5900 új bányász telepítésével érte el. Az új bányászgépek együttesen 590 petahash/másodperccel (PH/s) járultak hozzá a cég hashráta emelkedéséhez. A teljes elektromos kapacitás 16 megawattról (MW) pedig 137 MW-ra nőtt, hogy ne csak a jelenlegi bányászok, hanem a jövőbeni bányászok is elférjenek.

“Továbbra is jó úton haladunk afelé, hogy májusban befejezzük a Leger kiépítését, valamint júniusban a The Bunker építésének második szakaszát. Ezek a telephelyek 32 MW-os többletkapacitást eredményeznek majd, körülbelül 640 petahash/másodperc (PH/s) plusz  online hashrátával” – tette hozzá Grodzki.

Az április hónapban bányászott 405 BTC-ből 403 BTC-t helyeztek letétbe. A bányász cég letétbe helyezett bitcoin állománya 2022. április 30-án 5646 BTC tartalék volt, ami a cikk írásakor körülbelül 217 millió amerikai dollárnak felel meg.

A vállalat azt is közölte, hogy a bányászok menedzselésére szolgáló kifejlesztett saját szoftvert, amely kilenc hónapja bétatesztelés alatt állt, hamarosan élesítik.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

Továbbra is terjeszkedik a Bitfarms

/bitfarms, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img