Átmeneti emelkedés is következhet a jegybank ma esti ülése után

spot_img

Hétfőn hívtuk fel a figyelmeteket arra, hogy ma este 8 és 9 óra között újabb szigorító intézkedéseket jelenthetnek be az amerikai jegybank képviselői.

A FED tavaly novemberben váltott szigorúbb hangnemre. Habár az azóta meghozott döntéseik a nagy képet tekintve egyáltalán nem kedveznek a tőzsdei befektetések számára, az ezzel kapcsolatos bejelentéseiket mégis átmeneti emelkedések követték.

A szigorúra váltó FED üléseit követő 1-2 hétben emelkedett, ám azután tovább esett, vagy heves kilengésekkel tarkított oldalazásokba kezdett a bitcoin árfolyama.

Mivel a mai találkozóra egy egész hónapon át tartó eladási hullám után kerül sor, elképzelhető, hogy ezt is egy rövid, de átmeneti enyhülést hozó emelkedő szakasz fogja követni.

Ezzel kapcsolatban mindenképp érdemes kivárni a ma esti bejelentést (20:00), illetve az azt követő sajtótájékoztatót (20:30) és csak azután elköteleződni a vásárlás mellett, ha a piac mozgásai alapján esélyt látunk az emelkedésére.

Az mindig benne lehet a pakliban, hogy a FED egy nem várt kijelentéssel ráijeszt a befektetőkre, ami az eseményre irányuló kiemelt figyelem miatt másodpercek alatt kiránthatja a szőnyeget a piacok alól.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img