Európa legnagyobb bankja is kriptotőzsdét indít

spot_img

Ebben az évben a JPMorgan, a Morgan Stanley, a BNY Mellon és a Goldman Sachs, saját kriptotermékeinek a bevezetését tervezik. A nagyok társaságához ismét egy prominens intézmény csatlakozott. Az egyik legnagyobb európai bank, a Standard Chartered, nemrég adta hírül, hogy bróker- és kriptotőzsde platformot tervez nyitni az Egyesült Királyságban és Európában, elsősorban intézményi befektetőket megcélozva. Ez azért is érdekes, mert nem olyan rég derült ki, hogy a brit vezető bankok blokkolják ügyfeleik számára a kriptopénz tőzsdék felé történő pénzátutalásokat.

Az SC Ventures, a Standard Chartered globális bank innovációs és kockázati egységének közleménye szerint, a BC Technology Group a hongkongi székhelyű OSL Group szabályozott kripto platform anyavállalatával fog együttműködni.

Amerika legrégebbi bankja a BNY Mellon, kriptovaluta részleget hozott létre Írországban

“Nagy örömmel lépünk be ebbe a partnerségbe, ami által egy biztonságos és szabályozott digitális eszköz kereskedelmet hozunk létre az európai intézményi befektetők számára” – mondta Wayne Trench, a BC Grouphoz tartozó OSL vezérigazgatója nyilatkozatában.

A bróker- és tőzsdeplatform a hírek szerint az európai piacra összpontosítana, és az intézményi ügyfeleket kötné össze a BTC-vel, ETH-val és más jelentősebb digitális eszközökkel kereskedő partnerekkel.

“Erős a meggyőződésünk afelől, hogy a digitális eszközök lassan a mindennapok részévé fog válni. Bízunk abban, hogy az intézményi piac is így fogja gondolni, mint rendkívül releváns eszközosztályt. Egy biztonságos és megbízható befektetési infrastruktúra építőköveit építjük fel” – jelentette ki Alex Manson, a cég innovációs ágának, az SC Venturesnek a vezetője

A partnerséget megelőzően a SC Ventures tavaly decemberben stratégiai partnerséget jelentett be a Northern Trusttal és a Zodia Custodyval, a kriptovaluták intézményi szintű letétkezelési megoldásának elindítása érdekében. A Zodia célja, hogy lehetővé tegye az intézmények számára a digitális eszközökbe való befektetést, amelyek átalakítják a pénzügyi piacok működését, beleértve a tranzakciókat és az elszámolást is.

A Standard Chartered, a Metaco blokklánc-technológiai szolgáltatóba is befektetett korábban, és együttműködik a Bank of Thailanddal, valamint a Hongkongi Monetáris Hatósággal, a határokon átnyúló pénzátutalások blokkláncainak feltárásában.

A platform várhatóan az idei év negyedik negyedévében indul. A BC Group informatikai igazgatója Usman Ahmad vezérigazgatói és Nick Philpott, az SC Ventures munkatársa pedig COO-ként fog tevékenykedni.

A Standard Chartered kriptotőzsde és brókerplatform létrehozása felé tett lépése figyelemre méltó. A kriptóhoz való hozzáférés és kitettség iránti globális elfogadottság és intézményi kereslet folyamatosan növekszik a negatív médiafigyelem és az olyan országok, mint Kína szigorodó szabályozása ellenére is. Az intézmények jönnek, vagy már itt is vannak? Attól függ, hogyan nézzük!

Ha kriptovalutát szeretnél vásárolni, akkor a Binance oldalát ajánljuk, ahol mellesleg kamatoztatni is tudod kriptovagyonodat. További hasznos információkat, piaci elemzéseket és kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találsz!/

/cryptoslate, bitcoinist/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img