Musk megint megkavarta a piacot

spot_img

A pénteket pirosban kezdtük, az éjszaka során 10% körüli eséseket könyvelhetett el a piac. A BTC ára a tegnap 39 250-ről 36 250-re zuhant, Elon Musk tweetje után.

A Tesla és a SpaceX alapítója 56 millió Twitter követőjének kirakott egy szakításról szóló mémet és #Bitcoin szöveget, egy összetört szívecskével. Ebből a piac egy valamire következtetett: Musk kiszáll a kriptóból, sőt, hamarosan eladja a Tesla Bitcoin készleteit is. A januárban megvett BTC-k 90%-a még a Teslánál van.

A Tweet ráadásul egy kritikus pillanatban jött: az árfolyam épp kitörni készült a háromszögben végződő esés utáni konszolidációból. a Tweet azonban visszarántotta azt az alakzatba. Amíg az alakzatban marad, megvan a remény, hogy felfelé tör ki belőle.

Az árfolyammozágs 600 millió dollárnyi likvidációt okozott: ennek fele a BTC és ETH párokon. 150 millió dollárnyi likvidáció pedig a DOGE és XRP párokon történt.

A hirtelen beesés jól tükrözi a bizonytalanságot a piacon.

De nem csak ezzel bolygatta meg a piacot Musk. Reggel az alábbi tweettel üzent:

A követők egyhamar kirakták a megfejtést: Musk a CumRocket tokent vásárlására akar buzdítani. A szószerint ondórakétára fordítható token azonnal meg is duplázta az értékét az ETH és BNB párokon. Ez egy ilyen piac.

A képet deckard posztolta a Discord-on, köszi neki

/cryptobriefing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img