Akár 50 millió amerikai is vásárolhat jövőre kriptopénzt – állítja egy tanulmány

spot_img

A The Ascent által kiadott tanulmány szerint jövőre 57 millió amerikai tervezel először vásárolni kriptopénzt. Ez persze egy kivetített becslés, de tény ami tény: az amerikaiak több, mint 20%-a soha nem birtokolt még kriptopénzt.

Májusban a cég 2000 amerikait kérdezett meg arról, hogy mennyire ismerik a kriptopénzeket és milyen szolgáltatásokat használnak a befektetésre. Nagyjából ezek derültek ki a közvéleménykutatásból:

  • A megkérdezettek 57%-a gondolja úgy, hogy még azok számára is van profitlehetőség a piacon, akik még sosem fektettek be.
  • A kriptopénz befektetők 51% az elmúlt egy évben vásárolt először.
  • Az amerikaiak 41%-a megfontolná, hogy a fizetése egy részét kriptopénzekben kapja kézhez és 31%-uk megfontolná, hogy az egész fizetését is kriptóban kapják.
  • A kétharmaduk igényelne egy olyan hitelkártyát, ami ajándék vagy cash back kriptopénz jutalmakkal járna.
  • Több, mint a kétharmaduk venne kriptopénzeket, ha bankjukban lehetne tárolni azokat.
  • Azoknak az embereknek a többsége, akik vásároltak már a kriptopénzeket, a Coinbase-en tették ezt. Ez a megkérdezettek több, mint kétharmadát jelenti.
  • Azok közül, akik még sosem vásároltak, a 22%-uk a következő egy évben szeretne vásárolni.
  • Amikor arról kérdezték őket, hogy mi a legfőbb tényező, ami visszatartja őket a vásárlásba, a 29%-uk azt válaszolta, hogy nem tudja mit kell velük csinálni. A 20%-uk nem tudja, hogyan kell vásárolni belőlük. Csak 14%-uk mondta azt, hogy sosem hallott róluk és csak 8%-uk szerint egy rossz befektetés az egész.

Látható, hogy a piacban maradtak még tartalékok, ráadásul az elmúlt egy évben megtöbbszöröződött a könnyen elérhető vásárlási lehetőségek száma az átlagember számára is. Bár a kutatást májusban végezték, pont abban a hónapban, amikor rekord mennyiségűt zuhant a Bitcoin, a válaszadást valószínűleg erősen befolyásolta az egy éve tartó bikapiac pozitív hangulata. Ha az év maradék részében továbbra is a félelem uralkodik majd a piacon, valószínűleg az amerikaiak maradék 20%-a is eltekint majd a befektetéstől.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img