NFT piacteret nyitott az FTX tőzsde

Megosztom

Az egyik legnépszerűbb kriptotőzsde, az FTX megnyitotta saját NFT piacterét. A piactér már most elérhető a hivatalos oldalon és már felkerült egy csomó NFT is.

A “For Sale” kategóriába olyan NFT-k kerültek, amik beválthatóak valamilyen valódi tárgyra. De ide kerültek a tőzsde saját brandelt termékei is, amikre licitálni lehet. Egyelőre ennek annyi a hozadéka, hogy irreálisan magas áron lehet hozzájutni baseball sapkákhoz és pulcsikhoz. Egy egyszerű fekete FTX póló licitje például már 1000 dollárnál tart. Az egyetlen érdekesség egyelőre egy olyan NFT, ami beváltható egy, a tőzsde vezérigazgatójával, Sam Bankman-Fried-al folytatott ebédre vagy Zoom hívásra. Ennek a legutolsó licitára 100 ezer dollár volt.

Ezeken kívül eddig csak néhány, harmadik féltől származó NFT vagy termék került be a piactérre.

A piactér NFT-i a Solana és az Ethereum hálózatot használják.A hálózatok költségei mellett minden vétel és eladás után a tőzsde 5%-os jutalékot terhel.

A felhasználók egyelőre vehetnek, eladhatnak és tárolhatnak a tőzsdén, de külső címre még nem utalhatnak ki NFT-ket. Ezt a funkciót későbbre ígérte az FTX.

A kriptotőzsdék közül nem az FTX a legelső az NFT piacon: áprilisban a Binance jelentette be, hogy ebben a hónapban elindítja NFT piacterét. A Binance által birtokolt, de az indiai és koreai piacokra specializált tőzsdék már elindították saját piacterüket.

Miután több hónapon keresztül az NFT-k kiugró áraitól volt hangos a sajtó, az elmúlt hetekben erősen megcsappant az érdeklődés a piacokon. Az aktivitás és a volumen egyes esetekben 70 és 90%-al is visszaesett. Erről tegnapi cikkünkben írtunk részletesebben:

Kipukkadt az NFT lufi – legalábbis egy időre

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel