A brit bankok lecsapnak a kripto transzferekre

spot_img

Míg a BNY Mellon, ami a világ legnagyobb letétkezelő bankja, kripto letétkezelési ágazatot hozott létre nem is olyan régen, addig a brit vezető bankok, mint például a Barclays, blokkolják ügyfeleik számára a kriptopénz tőzsdék felé történő pénzátutalásokat. Az oka: az Egyesült Királyság állampolgárai az elmúlt évben több mint 60 millió fontot veszítettek a közösségi médián keresztül végrehajtott befektetési és kripto csalások miatt.

Amerika legrégebbi bankja a BNY Mellon, kriptovaluta részleget hozott létre Írországban

A jelentések szerint a brit intézmények a kripto szektorba irányuló kifizetéseket a pénzügyi bűnözési lehetőségektől való félelem miatt állítják le. Az Egyesült Királyságban az elmúlt évben több mint 60 millió fontot veszítettek az emberek a közösségi médiában elkövetett befektetési csalások során. A jelentések szerint ezeknek az átveréseknek közel fele kriptopénzekkel kapcsolatos. A közelmúltban, így a Barclays, a Monzo és a Starling ügyfelei nem tudtak pénzt utalni olyan népszerű platformokra, mint a Binance és a SwissBorg.

A Starling képviselői kijelentették, hogy az intézkedés ideiglenes, az ügyfeleik védelme érdekében tették meg ezeket a lépéseket. Azt is elmondták, hogy vissza fogják vonni az intézkedést, amint további ellenőrzéseket tudnak bevezetni a kripto tőzsdére történő átutalásoknál.

A brit kriptoszkepticizmus folytatódik

A brit bankok lépése az ország kriptovalutákkal kapcsolatos folyamatos szkepticizmusa közepette történik. A Bank of England kormányzója, Andrew Bailey például “veszélyesnek” nevezte a kriptovalutákat. A kriptókkal kapcsolatos cinikus álláspontja 2020 márciusáig nyúlik vissza. Akkor azt tanácsolta, hogy aki Bitcoint tart, “készüljön fel arra, hogy elveszíti az összes pénzét”.

Más bankok is figyelmeztettek

Nem a brit intézmények az egyetlenek, amelyek fellépnek a kriptopénz tranzakciók ellen. Figyelmeztetést adott ki ügyfeleinek kripto alapú tevékenységekkel kapcsolatban egy indiai bank és egy kártyaszolgáltató is. A HDFC Bank, India vezető bankjának e-mailjei, az Indiai Központi Bank (RBI) 2018-as iránymutatásaira hivatkoztak, hogy a “virtuális valuta tranzakciók” tilosak. Akiket “valószínűsíthetően virtuális valuta tranzakciókkal” gyanúsítanak, jelentkezniük kell a legközelebbi HDFC fiókban. Ha ezt nem teszik meg, minden további értesítés nélkül korlátozzák az összes tranzakciót, ha az ügyfelek nem tisztázzák azok jellegét.

Tényleg teljes tiltás jön Indiában

Ha kriptovalutát szeretnél vásárolni, akkor a Binance oldalát ajánljuk, ahol mellesleg kamatoztatni is tudod kriptovagyonodat. További hasznos információkat, piaci elemzéseket és kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találsz!/

/beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img