Tényleg teljes tiltás jön Indiában

spot_img

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a közel másfél milliárd lelket számláló India, legalábbis a kormányzata nincs túl jó viszonyban a kriptopénzekkel, többször felmerült a teljes tiltás, most ez valóra válhat. Mindeközben egy indiai CBDC is terítéken van, úgy tűnik, hogy maga az állam szimpatizál a technológiával, azt azonban nem szeretné, ha a lakosság ilyen tárgyú befektetésekkel élne.

India CBDC-re, egyben a kripto-kereskedés tiltására készülhet

India ismét a tiltáshoz közeledik

A tiltás nem lesz azonnali, a türelmi időszak minden jel szerint 3-6 hónap lesz, ennyi időt kapnak a befektetők, hogy felhagyjanak “rossz szokásukkal”. Illetve persze arra, hogy megváljanak kriptopénzeiktől, elkerülendő, hogy a nyakukon maradjon a befektetés.

De nem csak az egyharmad európányi országon belül működő kriptopénztőzsdék, váltók használata kerül tiltólistára, de még a külföldieké is, így például hiába rendelkezünk egy Binance regisztrációval, ezt India területéről a készülő törvény értelmében nem használhatjuk.

Az elérhető információk szerint Kína jelenti a modellt a készülő tiltáshoz, fontos különbség azonban, hogy míg ott a kripto-kripto kereskedés megengedett, addig Indiában jó eséllyel ez sem lesz lehetséges. A szövegezés szerint a “privát” kriptopénzekkel tilos kereskedni, ezekbe befektetni, de itt nem privacy coinokról van szó, hanem kategórikusan minden kriptopénzről.

Áprilisban ülésezik a kormányzat, ekkor határozzák meg az ország költségvetését is, ennek a folyamatnak lesz része a kriptopénzekkel kapcsolatos tiltás megvitatása, és szinte bizonyosan az elfogadása is. Bár Indiában a szokásosnál is hosszadalmasabb a törvénykezés, több minisztériumon kell keresztülmennie egy javaslatnak, míg végül a kormány elfogadja.

Ennek ellenére szinte borítékolható, hogy ez meg fog történni, India határozatlan időre búcsút inthet a piacnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img