BNY Mellon: a világ legnagyobb letétkezelő bankja is támogatni fogja a bitcoint

spot_img

Az 1784-ben alapított Bank of New York 2007-ben olvadt össze, az 1864 óta működő Mellon befektetési társasággal. A BNY Mellon jelenleg a világ legnagyobb letétkezeléssel foglalkozó intézménye, ami közel 40 000 milliárd dollárnyi vagyon felügyeletét látja el.

A Wall Street Journal beszámolója szerint a BNY hamarosan elindítja a digitális pénzek megőrzésére alkalmas szolgáltatását. Képviselőjük szerint ezek hamarosan a mainstream részévé válhatnak, de 3-5 év még eltelhet addig, amíg széles körben kiépül az ezek kezelésére alkalmas infrastruktúra.

Habár egy hétköznapi ember a saját számítógépére vagy telefonjára telepített alkalmazás segítségével is tárolhatja a kriptovalutáit, a hivatásos befektető cégeket már törvények kötelezik arra, hogy garanciát vállaljanak a rájuk bízott értékek tárolására. Itt jöhet a képbe a BNY, ami a legmagasabb szintű biztonságot garantálhatja és a megbízása is sokkal olcsóbb lehet, mintha minden vállalatnak magának kellene létrehoznia a saját digitális pénzeket megőrző rendszerét.

Tegnap a Mastercardról is megtudhattuk, hogy még idén lehetővé teheti partnerei számára a natív kriptopénzes fizetések elfogadását. Érdekesség azonban, hogy egy másik nagy vállalat, az Uber is tett egy BTC-vel kapcsolatos kijelentést. A társaság igazgatója a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoin vásárlására reagálva mondta el, hogy ők nem tervezik vállalati készpénz tartalékaikat BTC-re váltani, mert azt túl kockázatosnak tartják.

Miközben a Mastercard részvényeinek árfolyama tegnap 4%-kal emelkedett, az Uber papírjai 3%-os eséssel reagáltak a bitcoinnal kapcsolatos kijelentésre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img