Binance Smart Chain: DeFi láz újratöltve?

spot_img

Az elmúlt napokban minden tőzsde token óriási növekedésen ment keresztül. A két hete még csak 40 dollárt érő BNB közel 150 dollárig menetelt, de ugyanezen idő alatt az FTX és a Huobi saját coinjainak értéke is 100-150%-kal gyarapodott.

A Binance kiugró emelkedése elemzők szerint a tőzsde feltörekvőben lévő DeFi szektorának köszönhető. Miközben az elszálló gas fee-k miatt az Ethereumon futó dexek már több tíz dollárnyi jutalékot követelnek egy-egy tranzakció lebonyolításáért, a Binance saját blokkláncán (Binance Smart Chain) ugyanezért csak néhány centet kell kifizetni.

A fokozódó érdeklődésnek köszönhetően, a BSC-n futó projektek tokenjei is a BNB-vel szinkronban kezdtek el emelkedni. Az elmúlt napok győztesei közé tartozott például az Uniswapra hajazó PancakeSwap (CAKE, +300%) és a Curve-klón, stabil coinok átváltását lehetővé tevő Venus is (XVS, +400%).

Megsokasodtak azonban a rugpullok is, vagyis nőtt az olyan Binance Smart Chainen elindított kamu projektek száma, amik egy BSC dexen történő gyors bevezetés után egyből le is lépnek a befektetők pénzével. A legnagyobbat a PopcornSwap mögött álló fejlesztők kaszálták, akik 2 millió dollárnyi tokent csentek el a saját decentralizált tőzsdéjük pénztárából, de rajtuk kívül is akadt több kisebb, pár tíz, vagy pár százezer dolláros csalás.

Aki tavaly nyáron megbánta, hogy nem merült el jobban az egymás hegyén hátán induló és sokszoros növekedéseket bemutató DeFi tokenek sűrűjében, annak most a Binance Smart Chain jelentheti a második esélyt. A futószalagon érkező új coinokkal akár már néhány óra alatt is több száz százalékos nyereséget lehet elérni, vagy akár éppen mindent elveszíteni.

Délelőtt menyország, délután pokol

Érdemes tehát körültekintően eljárni az új generációs DeFi tokenek megvásárlásakor, mert a zavarosban halászva sokkal nagyobb eséllyel bukkanhatunk egy fél pár lyukas tornacsukára, mint csillogó gyémántokra.

Ha viszont valaki megelékszik a kisebb, de cserébe sokal kevesebb kockázattal megszerezhető nyereséggel, a már piacon lévő tokenek DeFi között is találhat kedvező, rövid távú lehetőségeket. Vessünk például egy pillantást a Balancer, Curve, 1inch, Alpha kvartet grafikonjaira.

A cikk írásának a pillanatában világosan látható, hogy miközben a BAL(1) már sikeresen egy lokális csúcspont fölé küzdötte magát, a többiek kicsivel lemaradva követik őt. A CRV(2) esetében már majdnem elérkezett a kitörés pillanata, a 1INCH(3) félúton jár, miközben az ALPHA(4) egyelőre csak készülődik a nekirugaszkodáshoz.

Ameddig a BTC ismét meg nem bolondul és nem rontja el a kedvezőnek tűnő felállásokat, érdemes figyelemmel kísérni az általában együtt mozgó és azonos ágazatokba tartozó coinok helyzetét. Ezeket szépen lassan, néhány órás vagy napos különbséggel megjátszva, jól behatárolható kockázati szintek mellett tehetünk szert kisebb, 5-10%-os nyereségekre.

Túl nagy baj nem érhet, ameddig használjuk a stop loss funkciót és kordában tartjuk a saját kapzsiságunkat. Ha day tradelünk, ne reménykedjünk a több száz százalékos növekedésben, fogadjuk el, hogy az ehhez hasonló kitörések során csak pár százaléknyi pluszt fogunk termelni, ami után azonnal ugorhatunk is tovább a következő lehetőségre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img