India ismét a tiltáshoz közeledik

spot_img

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, India legfelsőbb bírósága eltörölt egy korábbi pénzügyi döntést, melynek keretében a központi bank megtiltotta a kereskedelmi bankok számára, hogy kriptopénzekkel foglalkozó cégek számára pénzügyi, pontosabban banki szolgáltatásokat nyújtsanak. Ezzel a lépéssel, ha úgy tetszik huszárvágással ki is véreztették a piacot a közel másfél milliárd lelket számláló ázsiai országban, a döntés felülbírálata után azonban fellélegezhetett a helyi ipar.

Most azonban ismét lesújthat a párt kormány ökle, újra terítékre került a teljes tiltás, legalábbis a Bitcoin.com beszámolója szerint. A most tárgyalandó javaslatot nem mellesleg már tavaly februárban benyújtották, azonban csúszott a folyamat, most azonban döntés születhet, a tervek szerint akár börtönbüntetést is kaphatnak azok, akik megszegik a rendelkezéseket.

Az indiai legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek minősítette a kriptopénz ellenes szabályozást

Már a tervezet címe is rosszat sejtet, “Banning of Cryptocurrency & Regulation of Official Digital Currency Bill 2019” néven lett benyújtva. A helyi szereplők, többek között a népszerű, Wazirx névre keresztelt kriptopénztőzsde, Nischal Shetty abban bíznak, hogy a miniszterelnök “nem fog megálljt parancsolni egy virágzó szektornak”.

A piaci szereplők azt is hozzátették, hogy az emberek mindig meg akarják állítani azokat az újdonságokat, amiket “nem értenek”. Hogy mi lesz a piac sorsa Indiában az egyelőre nagy kérdés, olyan vélemények is vannak, miszerint a jelenlegi helyzetnek nagyobb a füstje, mint a lángja, nincs miért aggódni.

Szerinted milyen hatása lehet a bitcoin árfolyamra, ha India betiltja a kriptopénzeket? Mondd el egy komment formájában!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img