Túl sokan csaltak a Brave reflinkekkel, öt országban leállítják az affiliate programot

spot_img

Kínában, Indiában, Vietnámban, Oroszországban és Ukrajnában egy időre leállítják a Brave referral programját. A referral azt jelentette, hogy egy adott meghívó linken keresztül a meghívott jutalomban részesül.

A csalásról annyit árultak el, hogy tartalomgyártóknak adományoztak túl rövid idő alatt és túl gyanús földrajzi koncentrációban. A Brave blogposztja azt ígérte, hogy amint megoldotta a helyzetet, visszaállítja a referral programot a fent említett országokban is.

A csalás hozadéka, hogy ezentúl minden tartalomgyártónak, aki regisztrál a Brave jutalomrendszerébe, egy hivatalos okmánnyal kell igazolnia magát.

Nálunk az ajánlat még mindig él, így 2,5 dollárnyi BAT-ot kapszt ha ezen a linken töltöd le az online magánélet böngészőjét, a Brave-et.

A referral program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Brave-et már havonta 14 millió felhasználó használja. Eleinte 1 millió dollárnyi Brave jutalmat szerettek volna ezzel szétosztani, aztán annyira sikeresnek bizonyult, hogy mostanra ennek többszörösét osztották ki.

BAT/USDT árfolyam, 1D

Legutóbb az is adott egy löketet a Brave sikerének, hogy a világ egyik legnépszerűbb, milliók által hallgatott podcastjében, a Joe Rogan Experience-ben említették meg.

A hét elején konkrétan a Brave társaságnál is felmerült a csalás gyanúja. Kiderült ugyanis, hogy a Brave a címsorba írt tőzsdék címeit automatikusan kiegészítette egy saját referral kóddal. Brendan Eich, a Brave igazgatója aztán gyorsan elnézést kért, hibának minősítette az esetet és megígérte, hogy javítani fogják.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img