India CBDC-re, egyben a kripto-kereskedés tiltására készülhet

spot_img

A világ egyik legnépesebb országának, Indiának meglehetősen kalandos a viszonya a kriptopénzekhez, többszöri tiltás, illetve részleges tiltás, majd ismételt engedélyezés után most úgy tűnik elérkezhetnek egy saját, nemzeti digiális valutához, ám egyúttal betilthatnak minden más kriptoeszközt. Mutatjuk a részleteket.

Január 29-én jelent meg a szóban forgó törvénytervezet, a Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill életbe lépése esetén teljes tiltással illetné a kriptopénzeket, pontosabban az azokkal való kereskedést.

Ám ezzel párhuzamosan a Reserve Bank of India útjára indíthatja a hatalmas ország CBDC-jét, ezzel nagy lépést tehetnének a digitális felzárkóztatás, sőt, a világ élvonalába kerülésének érdekében.

India ismét a tiltáshoz közeledik

Mindkét lépésről, mind a szigorú szabályozásról, mind az innovatív pénzpolitikai döntésről egyazon dokumentum, a fent említett rendelet beszél.

Azért is nehezen érhető a -tervezett- szigor, mert a környező országok, többek között Pakisztán mind arra törekednek, hogy a részvényekhez hasonlóan élhető szabályozás alá essenek a kriptopénzek.

Persze a törvénytervezet kapcsán már most felmerültek az “enyhítő körülmények”, ponotsabban a kivételek, amik bizonyos esetekben mégis teret engednének az innovációnak.

50 000 000 dolláros befektetési alapot indít a Binance Indiában

Az mindenesetre biztos, hogy az ország pénzügyminisztere február elsején mutatja be a 2021-2022-es költségvetést, ezzel jár majd együtt a fenti elképzelés is. Figyelemmel kísérjük a fejleményeket, be fogunk számolni mi is.

Az indiai legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek minősítette a kriptopénz ellenes szabályozást

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img