A kínai holdújév hatása a bitcoin árfolyamára

spot_img

Mióta csak kereskedni lehet a bitcoinnal, az évnek ebben a szakában mindig napvilágot lát egy elemzés arról, hogy a közelgő kínai holdújév negatív hatással lehet az árfolyam alakulására. A félelemkeltő hírek mögött egy helyi népszokás áll, Kínában ugyanis ilyenkor készpénzzel szokták megajándékozni egymást az emberek, amit állítólag tömeges bitcoin eladásokból szoktak finanszírozni.

Az idén február 12-re eső ünneppel kapcsolatos első figyelmeztetés már meg is jelent meg egy nagyobb nemzetközi hírportálon, így talán vessünk egy pillantást a grafikonra és nézzük meg, hogy van-e bármi alapja a riogatásnak.

Amint látható, az olykor januárra, olykor februárra eső holdújév kifejezetten pozitív hatással szokott lenni a bitcoin árfolyamára, ugyanis az elmúlt 10 év során egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy az adott hónapot pirosban zárta volna a BTC. Persze az is lehet, hogy azt a pénzt, amit ajándékozás céljára kiutalnak maguknak az emberek, az átadás után szeretteik egyből bitcoin vásárlásra fordítják.

A kedvező statisztikai adatok ellenére sajnos semmi sem garantálja, hogy idén februárban is emelkedni fog a bitcoin árfolyama, de ha az elmúlt hónapok emelkedései után mégis egy korrekciós szakasz venné kezdetét, akkor azért biztos nem a szilveszterezők felmenőit kell majd emlegetnünk.

A közelgő ünneppel kapcsolatos érdekesség, hogy a kínai kalendárium szerint 2021. a bivaly éve lesz, ami amellett, hogy az árfolyam emelkedések során használt bika piac kifejezésre is hajaz, tulajdonképpen nem más, mint a bitcoin csillagjegye is, ugyanis utoljára 2009-ben, a hálózat indulásának évében volt uralkodó ez a bolygóállás.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img