Az USA lakosságának 10%-a birtokol kriptopénzt, 50% részvényt

spot_img

Bár kissé, sőt, nagyon homályos az adat forrása, a Coinbase társalapítója, Fred Ehrsam arról tweetelt, hogy az USA lakosságának mintegy 10%-a birtokol már kriptopénzeket, ez magasabb érték, mint amiről eddig tudtunk. A növekedés lehetősége még így is óriási.

Mintegy 33 000 000 ember birtokában lehet legalább egy, de akár több kriptopénz is a népszerű Coinbase társalapítója szerint az észak-amerikai országban, bár forrást nem fűzött a bejegyzéséhez:

Mindemellett nemrég azt is megtudhattuk, hogy a Coinbase felhasználószáma elérte a 40 000 000 fiókot, azonban sajnos ez az információ is hagy némi kívánni valót maga után, hiszen az nem derült, ki, hogy ebből hányan érkeztek az USA területéről.

Okkal feltételezhetjük, hogy bár az amerikaiak minden bizonnyal jelentős számban vannak jelen a platformon, de más nemzetek képviselői is szép számmal regisztráltak az elmúlt évek során. Hiszen többek a között a hazai Facebook csoportokban is rendszeresek a Coinbase-el kapcsolatos kérdések, vagyis többnyire a panaszok.

Az mindenesetre biztos, hogy az USA lakosságának mintegy 50%-a birtokol valamilyen részvényt, így bőven van még tér a növekedésre az új digitális eszközök számára is. Persze nem törvényszerű, hogy mindenki, aki valaha vett valamilyen részvényt kriptopénzeket is fog vásárolni, az érdeklődés és a hasonlóság legalábbis adott.

Így könnyen lehet, hogy az amerikaiak körében háromszorosára, akár négyszereségre, ki tudja, egy napon talán ötszörösére nő a kriptopénz tulajdonosok száma. Nem mellesleg a váltó egyik kutatása szerint az amerikaiak 58%-a tud a bitcoinról, hogy ez milyen mélységű tudást, és főleg mekkora érdeklődést jelent, az szintén nem derült ki.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img