Hamarosan kiderül, hogy mennyit ér Elon Musk bitcoin üzenete

spot_img

A bitcoin árfolyama a hétvége során szépen lassan visszacsordogált a pénteki Elon Musk pump kiinduló szintjére. A neves feltaláló a hétvégén a Bitcoin szóra változtatta meg a közösségi oldalas bemutatkozó üzenetét, amire a BTC több ezer dolláros emelkedéssel reagált.

A villámgyors emelkedést követő korrekció a kereskedésben egy meglehetősen gyakori, minden idősávon megfigyelhető jelenség. Miután a váratlan kitörés során profitáló traderek és algoritmusok leveszik a hasznukat az asztalról, az árfolyam visszatér a kiinduló szintre, hogy a piac az ott lévő kereslet alapján eldönthesse, legitim volt-e a hirtelen növekedés. Ha ez a teszt sikeres, akkor folytatódhat a kitörés irányába mutató trend.

A hajnali órákban történt is egy elrugaszkodás erről a szintről, aminek a tényleges végkimenetelét a traderek a következő órákban fogják lesakkozni.

A kitörés a nagyobb képet nézve is egy fontos pillanatban, egy lefelér tartó trendből való látszólagos elrugaszkodás pillanatában következett be.

Habár az akció végkimenetele egyelőre még kérdéses, talán egy kicsit az emelkedésben reménykedők malmára hajthatja a vizet, hogy az egymilliárd dollárt bitcoinba fektető Microstrategy szerdára és csütörtökre egy kétnapos online konferenciát szervezett, amin az előzetes regisztrációk alapján több ezer vállalati és cégvezető részvételére számítanak.

Az előadás sorozat első napján az MicroStrategy pénzügyi és jogi szakértői fogják elmagyarázni, hogy pontosan milyen lépésekre van szükség ahhoz, hogy valaki céges szinten bitcoinba fektethessen. A bikák reménye az lehet, hogy az esemény kapcsán esetleg megismerhetünk néhány újabb nagy nevet, akik bitcoin vásárláson törhetik a fejüket. A második napon a nagyobb tőzsdék és az intézményes befektetőket kiszolgáló bitcoin brókerek fogják bemutatni a szolgáltatásaikat.

A pozitív hangulatot talán az is erősítheti, hogy valaki az éjszaka folyamán 483 millió dollár értékű bitcoint utalt ki a Coinbase-ről. Elemzők úgy vélik, hogy a 14 982 BTC vásárlója az a Guggenheim befektetési alap lehetett, aminek a tőzsdefelügyelet január 31-től adott engedélyt a kriptopénz vásárlásra.

A kép alján és jobb oldalán látható piros csíkok mutatják a kiutalt bitcoinokat.

A Guggenheim még novemberben adta hírül, hogy 500 millió dollárt szeretne bitcoinba fektetni. Az árfolyam azóta kilőtt, az alap vezetője viszont ennek kapcsán több egymásnak ellentmondó kijelentést is tett. Ezeket az alábbi cikkünkben foglaltunk össze.

Aki most elad, a bálnák puttonyába pakolja a BTC-t

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img