A kripto teljes betiltását szeretné néhány szenátor az USA-ban

spot_img

A kripto ellenesség felerősödött az USA-ban. Legutóbb az Egyesült Államok Bankbizottságának elnöke, Sherrod Brown javasolta azt, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), valamint a Határidős Árutőzsdei Kereskedési Bizottság (CFTC) vegye fontolóra a kriptovaluták betiltását.

Brown kijelentése az NBC “Meet the Press” című műsorában volt hallható, bár a szenátor gyorsan hozzátette, hogy a tilalmat nehéz lenne betartatni:

“A tiltást nagyon nehéz lenne érvényre juttatni, mert offshore-ba menne át, és ki tudja, hogyan működne.”

Elizabeth Warren hírhedt kriptoellenes szenátor még hó elején nyilatkozta azt, hogy szigorú kriptopénz törvénytervezeten dolgozik. A tervezet szerint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet bízná meg az eszközosztály felügyeletével. Szinte ugyanazokat a banki szabályokat akarja a kriptora nézve, a kriptotőzsdéket pénzügyi ellenőrzéseknek vetné alá, valamint bankszerű tőkekövetelményeket is előírna. Jon Tester szenátor szintén ezen a véleményen van. 

“A Pénzügyminisztériumot és a miniszterelnököt is arra kértem, hogy az egész kormányzatra kiterjedő értékelést végezzenek el a témával kapcsolatban különböző szabályozó ügynökségeken keresztül” – tette hozzá.

Brown az FTX összeomlását hozta fel példaként, hogy miért is lenne érdemes megfontolni a tiltást. Többedmagával továbbra is úgy véli, hogy a kriptovaluták “veszélyesek” és “fenyegetést jelentenek a nemzetbiztonságra“. Ezzel kapcsolatban az észak-koreai kiberbűnözői tevékenységet, a kábítószer kereskedelmet, az emberkereskedelmet és a terrorizmus finanszírozását említette.

Nem minden szenátor osztja Brown gondolatait. Tom Emmer szenátor november 23-án kijelentette, hogy az FTX bukása nem “kriptocsőd“, hanem a központi szereplők által okozott kudarc volt.

Emmer azon a véleményen van, hogy az esetleges negatív szabályozás megfojtaná az iparági innovációt az Egyesült Államokban. Számos szenátor azonban egyet ért abban, ha ez bekövetkezne, elveszítené az ország a globális piaci pozícióját.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Szigorú kriptotörvény tervezet készül az USA-ban

/beincrypto, cointelegraph, cnbc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img