Szigorú kriptotörvény tervezet készül az USA-ban

spot_img

Elizabeth Warren hírhedt kriptóellenes szenátor szigorú kriptopénz törvénytervezeten dolgozik, amely szerint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet bízná meg az eszközosztály felügyeletével. Szinte ugyanazokat a banki szabályokat akarja a kriptora nézve, a kriptotőzsdéket pénzügyi ellenőrzéseknek vetné alá, valamint bankszerű tőkekövetelményeket is előírna a tervezet szerint.

A demokrata szenátor egy sor kriptoval kapcsolatos kérdéssort vizsgál – állítja a Semafor. A szenátor asszony stábjához közel álló forrás szerint ezek között szerepel a szabályozás, az adózás, az éghajlati változások és a nemzetbiztonság.

A jelentés azt is hozzáteszi, hogy Warren szenátor az FTX összeomlását követően fokozta a szabályozás mihamarabbi létrehozását. Kitart amellett, hogy a kriptovaluták a bűnözők eszköze a pénzmosáshoz és az adóelkerüléshez. Tavaly “az új árnyékbanknak” nevezte a kriptot, azt sugallva ezzel, hogy az eszközosztály a kétes alakok és bűnözők számára van kitalálva.

A még véglegesítésre váró törvényjavaslat számos olyan lehetséges szabályozási pontot tartalmaz, amelyek jelentősen megnehezítik a kriptovalutákba való befektetést, a lakossági befektetők és kereskedők számára biztosan.

Egyet értesz a szigorúbb szabályozási tervezettel?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Intézkedései közé tartozik az is, hogy a bróker kereskedők és a kriptotőzsdék megfeleljenek az auditált pénzügyi kimutatásoknak. Emellett bankszerű tőkekövetelményeket írna elő a kriptotőzsdék számára, hogy képesek legyenek ellenállni egy esetleges pénzügyi sokknak.

A törvényjavaslat azt is meg kívánja akadályozni, hogy a kriptotársaságok az ügyfelek pénzeszközeit máshol fektessék be. (Azt azonban elfelejti, hogy a bankok pontosan ezt teszik.)

A jogszabály továbbá a tavaly bevezetett szabályokon túlmenően növelné az adóbevallási kötelezettségeket. A törvényjavaslat értelmében a kriptoeszközök értékpapírnak minősülnének, amelyekre szigorúbb törvények vonatkoznak már most, mint az árucikkekre.

Gyorsan változik a világ. Pár hete még egy élhető kripto szabályozás lehetősége körvonalazódott, azonban az FTX-nek köszönhetően ez hamar megváltozott. Az utóbbi időben egyre több amerikai törvényhozó is a hagyományos pénzügyek szabályozását tükröző szigorúbb szabályozást szeretne elérni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptoszabályozási keretrendszert adott ki a Fehér Ház

/beincrypto, semafor/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img