Pedofilokat védő ügyvédet kért fel jogi tanácsadónak az FTX vezetője

spot_img

Egy hónappal ezelőtt ment csődbe az FTX, a második legnagyobb kriptotőzsde. Az oldal több százezer felhasználója, illetve az ezen keresztül tevékenykedő kereskedő és befektető cégek becslések szerint legalább 10 milliárd dolláros kárt szenvedtek el, miután egy kiszivárgó dokumentumból kiderült, hogy a váltó nem kezeli megfelelően a hozzá befizetett pénzeket és valójában fizetésképtelen.

Az eltűnt pénzből milliárdos tételben vettek fel “személyes kölcsönöket” a tőzsde alkalmazottai. Az igazgató Sam Bankman Fried például több mint egymilliárd dollárt használt fel az ügyfelek befizetéseiből.

Habár a történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalásáról volt szó, SBF fura módon azóta is szabadlábon van (még vádat sem emeltek ellene), és szinte minden nap interjút ad valamilyen hagyományos, vagy kriptós médiának. A vezető szinte minden megszólalásában elhárítja a saját felelősségét firtató kérdéseket és úgy tesz, mintha semmiről sem tudott volna.

Az eddigi talán legkeményebb kérdéseket feltevő interjút a Block készítette el, aminek egyik sokatmondó pillanatában (24:45) a műsorvezető testbeszéde mindent elárul arról, hogy mit gondol SBF szánalmas dadogásáról. A kérdéses időpontban fél percen át nagyjából annyit hallhatunk, hogy: “Igen…őőőő….a legjobban úgy tudnám összefoglalni, hogy…ebben a válaszban nem érzem magamat teljesen magabiztosnak…azzal kapcsolatban amit most mondani fogok…ami összefüggésben van azzal, ahogy én magamban össze tudtam kapcsolni az emlékezetemben élő részleteket….de a legjobb értelmezésem szerint….”

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy az FTX legális működéséért felelős menedzser a kétezres évek egyik ugyancsak botrányos csalását leplezni próbáló ügyvéd volt, ami sok kérdést felvetett azzal kapcsolatban, hogy a tőzsde vezetője vajon már korábban is számíthatott-e arral, hogy egyszer majd neki is lepleznie kell a kétes ügyeit, és ezért direkt egy ilyen ügyekben már tapasztalt szakértőt nevezett ki erre a pozícióra?

Ennél viszont úgy tűnik, hogy még mélyebbre is hajlandó lesüllyedni az FTX vezetője, aki beszámolók szerint azt a Mark Cohen-t kérte fel a jogi tanácsadásra, aki korábban Ghislaine Maxwell-t is védte.

Maxwell 20 éven keresztül vett részt kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények szervezésében és ezzel kapcsolatos emberkereskedésben, amit barátja és szeretője, Jeffrey Epstein társaként követett el. Az ügyben magasrangú politikusok és ismert emberek, cégvezetők és hollywoodi sztárok is érintettek lehettek, de az ő neveiket sohasem hozták nyilvánosságra. Jeffrey Epstein nem sokkal a letartóztatása után öngyilkosságot követett el a cellájában, aminek körülményeit azóta is sokan vitatják. Maxwell-t a nyáron 20 év börtönre ítélték.

Sam Bankman Fried tehát nem válogatós, ha a jogi csapatának összeállításáról van szó, és az eddigi megnyilatkozásai alapján most már egyre valószínűbbnek tűnik, hogy tovább fogja játszani a saját ártatlanságára építő színjátékot.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img