A Block afrikai bányászba fektet

spot_img

A Jack Dorsey által vezetett Block a Gridless bitcoin bányász finanszírozási köréhez csatlakozott. A bányász afrikában található és teljes egészében megújuló energiával működő bányász létesítményeket üzemeltet. 

A Block és a Stillmark kockázati tőkekezelő vállalat összesen 2 millió dolláros tőkebefektetést hajt végre a Gridless bányászcégbe – közölte a Bloomberg. 

A Block már a kezdetek óta elkötelezett a fenntartható és a decentralizált bányászati műveletek megvalósítása iránt. Csapatának egy része veterán kriptobányász mérnökökből és menedzserekből áll, akik nyílt forráskódon alapuló bitcoin bányász rendszer építésén dolgoznak.  

A Blockstream-mel és a Tesla-val közösen pedig egy kísérleti bitcoin bányát építenek Texasban, amelyet egy Tesla napelemes létesítmény és akkumulátorpark fog táplálni. A bitcoin bányászathoz szükséges számítási kapacitás nagy része ugyanis ipari méretű központokból származik. 

A Gridless, a közlemény szerint arra törekszik, hogy a bányászathoz szükséges energiát megújuló energiaforrásokból és energia feleslegből teremtse elő. A HydroBox nevű afrikai vízenergia vállalattal öt kísérleti projektre kötött szerződést eddig a cég Kenyában, amelyek közül három jelenleg is működik. A Gridless a közeljövőben Kelet-Afrika más régióiban is szeretne terjeszkedni, újabb bányász létesítményeket létrehozni.

A vidéki Afrikában ezek a kis vízi erőművek jellemzően több energiát állítanak elő (kb. 100 kW), mint amit egy adott falu felhasznál. Az így megtermelt energiának a nagy részét, 90%-át elpazarolják, amiért szintén fizetniük kell, megemelve ezzel az áramszolgáltatás díját. Néhány bitcoin bányászt rákötve a hálózatra hatékonyan, akár 90%-al is csökkentheti az áramárakat és közben BTC-t bányászva bevételt generál mind az áramszolgáltatónak, mind pedig a falunak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Kísérleti bitcoin bányát hoz létre közösen a Tesla, a Blockstream és a Block

/bloomberg, coindesk, cryptoknowmics, kenyanwallstreet/

Bányászol vagy bányásztál valaha kriptovalutát?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img