A bahamai hatóságok is részt vesznek az FTX vizsgálatában

spot_img

A Bahamákon az Értékpapír Bizottság, a miniszterelnök pénzügyi hírszerző egysége és egy pénzügyi bűnügyi egység is részt vesz az FTX elleni nyomozásban.

A Bahama-szigetek főügyésze és jogi minisztere Ryan Pinder megerősítette, hogy a csődbe ment FTX kriptotőzsde ügyében a karibi ország hatóságai nyomozást folytatnak.

December elsején ismét Kripto Akadémia Online Meetup, a témánk pedig mi más is lehetne, mintsem az FTX botrány. Mi történt? Ki a felelős? Ki nem felelős? Lesznek következmények? Gyere és csatlakozz a discord szerverünkhöz a meetup-hoz.

A miniszterelnöki hivatal facebook oldalán 2022. november 27-én élőben közölt országos nyilatkozatában Pinder kifejtette, hogy “az FTX Digital Markets ügyét” a “polgári és a büntetőjogi hatóságok is vizsgálják”. A bahamai hatóságok “számos szakemberrel és szakértővel dolgoznak együtt, és ezt szükség esetén folytatni is fogják, nemzetközi szinten együttműködve“.

“Az Értékpapír Bizottság, a pénzügyi hírszerző egységünk és a Bahamai Királyi Rendőrség pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó osztálya vizsgálja az FTX csődjével kapcsolatos  tényeket és körülményeket, valamint a bahamai törvények esetleges megsértését” – tette hozzá a miniszter.

A Bahamai Értékpapír Bizottság még november 10-én függesztette fel az FTX Digital Markets tevékenységi engedélyét az országban. November 12-én elrendelték a felfüggesztett cég összes digitális vagyonának a bizottság tulajdonában lévő digitális pénztárcákba történő átutalásátmegőrzés céljából“, amíg a vizsgálatok tartanak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

December elsején tiszta vizet öntünk az FTX feneketlen poharába

/cointelegraph, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img