A brazil parlament megszavazta a kriptovaluták legalizálásáról szóló törvényjavaslatot

spot_img

A brazil parlament az éjszakai órákban elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami értéktároló és fizetőeszközként ismeri el a kriptovalutákat. A szabályozás az ország elnökének aláírása után léphet életbe. A hírre a bitcoin és vele együtt a piac nagy része emelkedéssel reagált.

A kriptók ezzel még nem válnak államilag elfogadott, így például adók befizetésére alkalmas, vagy minden fizetőhelyen kötelezően bevezetendő fizetőeszközzé Brazíliában, de lehetőség lesz az egyéni szinten való felhasználásukra és elfogadásukra.

A napi életben való alkalmazást, és a velük való fizetési módok biztosítását az ország központi bankja, kereskedésüket és befektetési célú felhasználásukat a helyi tőzsdefelügyelet fogja szabályozni.

A Brazíliában működő tőzsdéknek a jövőben államilag kibocsátott engedélyt kell szerezniük, hogy az ország területén nyújthassanak szolgáltatást. A váltóknak garantálniuk kell, hogy a felhasználók által letétbe helyezett kriptopénzek elkülönülnek a tőzsde által végzett egyéb műveletektől, hogy megelőzzék az FTX-hez hasonló eseteket. A második legnagyobb kripto tőzsde három héttel ezelőtt ment csődbe, miután kiderült, hogy tulajdonosai az ügyfelek pénzét használták fel saját kereskedési, befektetési és magánéletbeli céljaik megvalósítására.

Ha szeretnéd megtudni, hogy pontosan mi is történt az FTX-el, csatlakozz a csütörtök esti beszélgetésünkhöz.

Habár az első híradások kizárólag csak a bitcoint említették, az elfogadott brazil törvényjavaslat minden kriptovalutára és “digitális eszközre” érvényes lesz. 212 millió lakosságával Brazília a világ hatodik legnagyobb legnépesebb országa, nyitásuk a kriptók felé nagy előrelépést jelenthet az ágazat számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img