Csődöt jelentett az FTX

spot_img

Péntek délután 15:14-kor csődöt jelentett az FTX.

A tőzsde egy jogi nyelven Chapter 11-nek nevezett csődvédelmi eljárást kért maga ellen, ami azt jelenti, hogy a megpróbálják a működésüket megreformálva tovább folytatni, és a keletkező bevételeikből megtéríteni az ügyfeleiknek okozott kárt. Ehhez új befektetőket kell találniuk, akik finanszírozni fogják az újrakezdést (és talán a régi felhasználók gyors kártérítését is). Erre a tőzsde igazgatójának tegnap kiszivárgó üzenete is tartalmazott utalásokat.

A másik fajta csődvédelem a Chapter 7 lenne, ami az FTX végleges megszűnését, és az általuk kezelt vagyon teljes felszámolását jelentené. Ez a legjobb esetben is csak részleges kártérítést biztosítana a felhasználóknak.

Akinek az FTX-en ragadt a pénze, az már nem tehet mást, mint hogy kivárja az immár hivatalos csődeljárás végét. Az interneten elérhető statisztikák szerint az ilyen ügyek átlagos lefolyási ideje 17 hónap szokott lenni, a bonyolultabbak viszont akár 5 éven át is eltarthatnak.

A bejelentéssel megszűntek a tegnap elindított alternatív kiutalási lehetőségek is.

Ugyancsak ezzel egy időben lemondott az FTX igazgatója Sam Bankman Fried, aki a jövőben tanácsadóként segít az ügy rendezésében.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img