Kripto kereskedési platformot indít a japán pénzügyi óriás leányvállalata

spot_img

Amíg a nemzetközi sajtó az Alameda körül kialakult helyzettől hangos, addig szép csendben a japán óriás befektetési bank, a Nomura leányvállalata a Laser Digital, 2023-ra egy kripto kereskedési platform elindításának az alapjait rakta le.

Júliusban jelent meg a Kripto Akadémia oldalán, hogy Japán legnagyobb befektetési bankja a Nomura Bank, Komainu leányvállalatán keresztül intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani Dubaiban.  

Úgy néz ki a pénzügyi vállalat nem elégszik meg a Közel-Kelettel. A Laser Digital először svájci székhelyét építi ki, majd ezt követően Dubaiban és Londonban indítanak további központokat. A globális személyzeti létszám megerősítését követően a cég tárgyalni fog a japán lehetőségekről is hazai pályán, végül az egyesült államokbeli terjeszkedésről. Jelenleg a cég a dubaji szabályozó hatóság jóváhagyására vár.

A szeptemberben alapított leányvállalat arra törekszik, hogy maga kereskedjen majd kriptoval és 2023 első negyedévében egy dedikált kereskedési platformot indítson el. Jez Mohideen, a cég vezérigazgatója elmondta a Blockworks-nek, hogy a leányvállalat pénzügyi tevékenysége magába foglalja majd többek közt a kereskedést, az árképzést, a piacteremtést is, de ki szeretné magát próbálni a tőkekezelés, befektetések terén is. Ezekhez a tevékenységekhez növelni szeretné a személyzet létszámát, a következő három hónap során 55 főre.

“A hangsúly az “A” sorozatba felvett befektetéseken lesz, az innovatív Web3, DeFi és blokklánc infrastruktúrába, különösen azokba, amelyek felgyorsítják a digitális eszközök intézményesítését” – mondta Mohideen.

A Nomura 442 milliárd dollár értékben kezel vagyont. A bank először májusban jelentette be nyilvánosan azt a szándékát, hogy intézményi ügyfeleknek fog kínálni  kriptotermékekkel való kereskedési lehetőséget. A kriptoegység függetlenül működik a Nomurától, saját tőkét képez kriptoeszköz kezelési és kockázati tőke befektetési lehetőségek létrehozására.

“Rengeteg munkába és energiába került a vállalatnak, amíg a megvalósítási fázisba eljutott a projekt. Mostanra már erősen hisz benne a cég. Ez egy olyan projekt, amelyet meg kell valósítani. Nem kérdés, hogy a kripto ökoszisztémában mindenki az intézmények belépésére vár – mondta Mohideen.”

A Laser Digital kereskedési platformja az intézményi ügyfeleket, a nagyobb vagyonnal rendelkező magánszemélyeket, valamint az aktív befektető fedezeti alapokat célozza meg. A cég az intézményi érdeklődés és a kripto ökoszisztéma közötti szakadékot kívánja áthidalni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Japán intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatások Dubaiban

/blockworks, bitcoin magazine, japan times, nomura holdings/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img