Binance: egymilliárd dolláros védőháló a felhasználóknak

spot_img

A Binance még 2018-ban hozta létre a felhasználóit védő SAFU biztosítási alapot. A Safu név a tőzsde igazgatójának, CZ-nek az egyik mémmé vált közösségi médiás bejegyzésére utal, amiről anno egy kisfilmet is készítettek.

A történet szerint CZ az idők végezetéig arról fogja biztosítani az embereket, hogy a tőzsdére befizetett pénzük biztonságban van (Funds are safe). A kínai narrátor tolmácsolásában a mondatban szereplő safe, azaz ‘biztonság’ szó safu-ként hangzik el, a kifejezés így a direkt hibásan írt hodl-hoz hasonló mémmé vált.

A vicc CZ-nek is megtetszett, aki később ugyanezen a néven indította el a már említett SAFU alapot, aminek célja, hogy az előre nem látható, extrém helyzetekben biztosítson egy olyan pénzügyi védőhálót, amiből szükség esetén gyorsan kárpótolni lehet az emiatt veszteséget szenvedő felhasználókat.

A Binance az évek során újabb és újabb összegeket utalt be a SAFU alapba, ahová a napokban ismét egy jelentős befizetés érkezett. A SAFU nagysága ezzel átlépte az egymilliárd dolláros határt.

A tőzsde ezen a bitcoin címen (282 millió dollár) és ezen a BNB címen (BNB: 300 + BUSD: 369 millió dollár) tárolja a felhasználók védelmére szánt pénzt, aminek megléte így folyamatosan ellenőrizhető. (Az elmúlt napok ingadozásai miatt a számlák összértéke most kicsivel 1 milliárd dollár alatt van.)

A Binance célja, hogy ezzel a lépéssel is növelje a felhasználók belé vetett bizalmát, amit az FTX néhány nappal ezelőtt bekövetkezett fizetésképtelensége után kiemelten fontosnak tartanak.

A fentiekhez kapcsolódik az a bejelentés is, hogy elkezdték nyilvánossá tenni a tőzsdére befizetett kriptopénzek tárolásával kapcsolatos adatokat. A Binance publikálta a legnagyobb összegeket tároló hot és cold wallet címeit, amelyeken folyamatosan követhetők az oldalra érkező utalások.

A lépés célja, hogy még a gyanúja se merülhessen fel annak, hogy a váltó a felhasználók befizetéséit azok tudta nélkül próbálja meg valami másra felhasználni.

A címek teljes listája itt érhető el. Az ellenőrzést segítő funkciókat a jövőben folyamatosan bővíteni fogják, hogy még átláthatóbb legyen a Binance működése.

A tőzsdén jelenleg ezek a főbb kriptovaluták vannak elhelyezve:

  • 475 000 BTC
  • 4 800 000 ETH
  • 17.6 milliárd USDT
  • 21.7 milliárd BUSD
  • 601 millió USDC
  • 58 000 000 BNB

Reméljük, hogy a tőzsdei tárcák állapotának nyilvánossá tételét hamarosan más váltók is követni fogják, és ezzel egy új iparági standardot sikerül életre hívni, amivel elkerülhető lesz, hogy az elmúlt napok történései megismétlődjenek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img