A BlockFi felfüggesztette a kiutalásokat

spot_img

A hajnali órákban felfüggesztette a kiutalások lehetőségét a BlockFi. Az egyik legnagyobb kriptós hitelező és kamatozó szolgáltatásokat kínáló platform az FTX-re hivatkozva hozta meg a döntést.

“Az FTX, az FTX.US és az Alameda kapcsán felmerülő bizonytalanságok miatt nem tudjuk biztosítani a rendeltetésszerű működés feltételeit.

Amíg nem tisztázódik a helyzet, limitáljuk a felhasználói tevékenységet, beleértve a kiutalások lehetőségét, amire az oldal felhasználási feltételei adnak lehetőséget. A továbbiakról folyamatosan tájékoztatást adunk. Kérjük, hogy senki se hajtson végre beutalást a BlockFi tárcájára és kamatozó számlájára.”

A BlockFi érintett volt a nyár elején bekövetkező csődhullámban is. Akkor szintén felfüggesztették a kiutalások lehetőségét, majd csődvédelmet kértek maguk ellen. A szorult helyzetből éppen az FTX mentette ki őket egy 400 millió dolláros hitelkeret biztosításával. Valószínűleg az ehhez való hozzáférés hiánya okoz most problémát.

Mivel a BlockFi tavasszal még mintegy 14 milliárd dollár értékű felhasználói letétet kezelt, a tőzsdefelügyelet eljárást indított a cég ellen, aminek a végén 100 millió dolláros bírság megfizetésére kötelezték őket. Az oldal éppen ezen a héten indította újra az intézményes kamatozó szolgáltatásait.

A BlockFi tegnap délután 3 órakor még az írta ki a közösségi oldalára, hogy minden a legnagyobb rendben van a céggel, és senki se aggódjon, mert “holnap is zavartalanok lesznek a kiutalások.”

A cikk írásának pillanatában ugyan hivatalos információk még nincsenek róla, de értesülések szerint a BlockFi újra csődvédelmet kér maga ellen.  Ennek kapcsán a jövőben még fontos lehet, hogy a BlockFi tulajdonosa az egyik kisebb forgalmú, ám mégis sokak által ismert és szabályozott amerikai tőzsde, a Gemini.

Amint azt tegnapi elemzésünkben is említettük, a BlockFi a kripto bányász iparágban is kitettségekkel rendelkezik, így esetleges bukása a szektor több képviselőjét is nehéz helyzetbe hozhatja.

Bányászok az adósságspirál gyűrűjében, nyakunkon a bányász kapituláció

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img