Japán intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatások Dubaiban

spot_img

Japán legnagyobb befektetési bankja a Nomura Bank, Komainu leányvállalatán keresztül intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani Dubaiban – derül ki a cég sajtóközleményéből.

A dubaji Virtuális Eszközök Szabályozó Hatósága (VARA) a Komainu-nak egyelőre ideiglenesen ítélte meg a működési engedélyt addig, amíg a szabályozói követelményekkel összhangban el nem végzik a pénzügyi vállalat átvilágítását. Ha jóváhagyják az engedélyeket, a Komainu lesz az első ilyen jellegű intézmény a régióban, amely teljes mértékben szabályozott keretek között fog működni.

“A Komainu belépése a VARA rendszerébe jelképezi azt a bizalmat és hitelességet a virtuális eszközök ágazata felé, amely mögött olyan nagy hagyományos pénzügyi szereplők állnak, mint a Nomura, ráadásul erős háttér támogatással” – mondta Helal Saeed Almarri, a VARA elnöke.

A Komainu, a japán bankóriás a Nomura Bank, a CoinShares digitális eszközkezelő és a Ledger digitális eszközbiztonsági cégek közös vállalata. A partnerség révén a Komainu reméli, hogy segíthet az intézményi digitális eszközkezelés és megőrzés bevezetésében a országban és hozzájárulhat Dubaj azon terveinek egyikéhez, hogy a régióban a kriptovaluták központjává váljon.

A sikeres együttműködés reményében a Komainu úgy döntött, hogy székhelyét áthelyezi Dubajba, hogy szolgáltatásait a teljes jóváhagyás megszerzése után az egész régióra kiterjeszthesse.

Június óta a régióban már jelen van a Binance is. A bahreini engedélyek mellett a dubaji szabályozók jóváhagyását is megkapta a vezető kriptováltó, hogy bejegyzett digitális eszközszolgáltatóként (DASP) működjön az országban.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Már Japánban is elérhetőek a kripto letétkezelői szolgáltatások

/bitcoin magazine, arabian business, nomura/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img