Így tehetsz sikeres fogadásokat az online kaszinóban

spot_img

Az online szerencsejáték és a szerencsejáték úgy általában leginkább egyfajta művészetként kategorizálható. Mint minden művészet esetén, itt is vannak olyanok, akiknek megmagyarázhatatlan tehetségük van. Mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki szinte folyamatosan csak nyerni tud, de azt, hogy miért, még ő maga sem tudja megmagyarázni. Az icecasino csapatának jóvoltából, most te is megtudhatod, hogy mi áll a jelenség hátterében. Elsőre furcsán hangozhat, de valójában a szerencsejátékhoz nem feltétlenül van szükség szerencsére. Legalábbis annyi szerencsére biztosan nem, amennyire sokan gondolják. Nagyon sok múlik bizonyos aranyszabályok és ügyes taktikák fegyelmezett követésén, valamint a megfelelő játékstílus megválasztásán is. Vannak, akiknek mindez természetesen jön, ezért is tudnak olyan megmagyarázhatatlanul sikeresek lenni. Ugyanezen szabályok azonban tanulhatóak is. Íme néhány alapvetést, arról, hogy hogyan tedd meg a fogadásokat, hogy te is növelhesd a nyerési esélyeidet!

Póker

A póker remek játék a témáról való beszélgetés elindítására, hiszen ez az a “szerencse” játék, amelyben a legkisebb szerep jut ténylegesen a szerencsének és amelyben a legtöbbet számít a játékosok tapasztalata és taktikája. A pókerben még azok is sikeresek lehetnek, akik a hagyományos szerencsejátékokban kevésbé ügyesek. Az online póker további előnye, hogy a kezdők számára könnyebbé teszi a játékot. Az online pókerasztalnál a profi játékosok sem tudják leolvasni a testbeszéded, vagy zavarba hozni téged. Ennek megfelelően elég mozgástér marad neked, hogy akár teljesen kezdőként is kényelmesen kitanulhasd a játék fortélyait, anélkül, hogy túl sokat vesztenél. A különböző pókerstratégiákról rengeteg könyv, cikk, sőt még videók is készültek. Ha sikeres pókerjátékossá akarsz válni, akkor el kell fogadnod, hogy ezeket az anyagokat akár több tucat órán keresztül is bújnod kell, valamint a tanultakat még legalább ennyi idő lesz élesben is begyakorolni.

A kitartás és a fegyelmezett játék azonban meghozza a gyümölcsét. Tapasztalt pókerjátékosként még úgy is nyerő estéd lehet, ha éppen nincs is különösebben szerencsés napod. A pókerben a legfontosabb a választott taktika szigorú követése és a körön belüli konzekvens játék. Válaszd ki előre a taktikát, amit aznap használni fogsz és ebből ne engedj amíg fel nem állsz az asztaltól! Ne habozz bedobni a lapjaidat és kimaradni a körből, ha olyan lapokat kaptál, amik nem összeegyeztethetőek a választott taktikáddal! Ha egy körben emelni kezdtél, akár blöffből, akár azért, mert úgy érzed, hogy nyerő lapod van, akkor kötélidegekkel végig is kell ezt vinned. Ha emelés után csekkolsz, akkor a többiek könnyen átvehetik a kezdeményezést. Vagy magabiztosnak kell lenned, vagy el kell hitetned a játékostársaiddal, hogy magabiztos vagy, másképp nem fog menni.

Blackjack

A blackjack és a Póker közti legnagyobb különbség, hogy egyrészt a blackjack legtöbb változatában csak a játékos és az osztó játszanak egymás ellen, másrészt a blackjackben nem lehet blöffölni. A magyarul huszonegy néven is ismert játék lényege, hogy a lapjaid értéke pontosan 21 legyen vagy minél közelebb legyen hozzá, de több semmiképp ne legyen. A játékban hasonló dilemmák érvényesülnek, mint a pókerben. Merjek-e még lapot kérni? Inkább álljak meg? Merjek-e duplázni? A különbség az, hogy ebben a játékban a magabiztosság nem segít. Meg kell tanulnod a játék szabályainak matematikai szabályszerűségeit, valamint a megérzéseidre kell támaszkodnod. Ilyen matematikai szabályszerűség például, hogy amikor a lapjaid összege 10, 12 vagy 16, akkor minden játékváltozatban több esélyed van a győzelemre újabb lap kérésével, mint a nélkül. Értelemszerűen, amíg a lapjaidnak az összege kevesebb, mint 10, addig szintén mindenképp újabb lapokat kell kérned, hiszen a legnagyobb értékű lappal sem fogod átlépni a 21-es számot.

Roulette és Craps

Bár a roulettet a rulettkerékkel játsszák, a crapset pedig dobókockákkal, valójában a két játék alapvető mechanikája nagyon hasonló egymáshoz. A játék kimenetele mindkét esetben egy véletlenszámtól függ. A roulette esetében ezt az határozza meg, hogy melyik mezőn áll meg a golyó a rulettkeréken, a craps esetében pedig a dobókockával dobott számok. A játékosok mindenféle fogadásokat tehetnek erre a véletlenszámra. Minél komplexebb egy fogadás, annál többet fizet, de egyben annál kisebb a nyerési esély is. A kezdők számára a roulette ideálisabb, mivel a crapsben tehető fogadások szabályai rendkívül bonyolultak tudnak lenni. Ezekben a játékokban még inkább a megérzéseidre kell hagyatkoznod és még kevesebb szabályszerűséget követve tudod befolyásolni a nyerési esélyeidet.

A legfontosabb, hogy ne kerülj bele egy olyan helyzetbe, amikor folyamatosan veszítesz, de ennek ellenére nem tudod abbahagyni a játékot. Akár azért nem hagyod abba, merthogy majd te igenis visszanyered az elvesztett pénzt, vagy egyszerűen dühből, nem lesz jó vége. Minél jobban felidegesíted magad, annál ésszerűtlenebb fogadásokat fogsz kötni és annál többet és többet fogsz veszíteni. A szerencsejátékban senki sem tud folyamatosan nyerni! Ezt el kell fogadnod. Vannak nyertes és vannak vesztes napok. Ha épp rendkívül szerencsétlen napod van, akkor inkább hagyd abba a játékot és próbálkozz újra másnap. Esetleg próbálkozz másik játékkal, hátha abban szerencsésebb leszel. Ne hagyd, hogy elragadjon a hév! A hosszú távon sikeres játék titka, nem az, hogy ne legyen soha olyan nap, amikor veszítesz, hanem, hogy azokon a napokon, amikor nyersz, többet nyerj, mint amit a rossz napokon elvesztesz. Egyszerű matematika.

Ugyanígy igaz a másik oldalról, hogy amikor úgy érzed, hogy rendkívül szerencsés napod van és szépen jönnek a nyeremények, akkor ne hagyd abba túl korán. Ilyenkor érdemes a helyzetet kihasználva a lehető legtöbb nyereményt bezsebelned, mielőtt még megszakadna a szerencse sorozatod. A kisebb esélyű, de többet fizető fogadásokat szintén érdemes csak azokra a napokra tartogatnod, amikor extra szerencsésnek érzed magad.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img