Nő a bányászati nehézség, csökken a bányászat jövedelmezősége

spot_img

A bitcoin bányászati nehézség ezen a héten idén január óta a legnagyobb mértékben fog nőni, miután a hálózat hashrátája az elmúlt 11 napban jelentősen megemelkedett.

A BTC.com adatai szerint a mai napon szerdán, a nehézségi korrekció becsült értéke +6,63%-kal, a jelenlegi 28,35 T-ről 30,23 T-re emelkedne. Ez lenne a legnagyobb egyszeri felfelé történő kiigazítás idén január 21-e óta, amikor a nehézségi szint 9,32%-kal emelkedett.

Ha a nehézségi szint felfelé emelkedik, akkor a bitcoin bányászat nehézsége a valaha volt harmadik legmagasabb szintre emelkedne. A rekord májusban 31,25 T volt, a második legmagasabb érték pedig júniusban 30,28 T, ami után a nehézség ismét csökkenni tudott – derül ki a BTC.com adataiból.

A bitcoin bányászati nehézség azt méri, hogy mennyire nehéz versenyezni a bányász jutalmakért. A nehézségi szintet nagyjából kéthetente automatikusan módosítják, hogy minden egyes bányászott blokk között 10 perc teljen el.

A kiigazításra azért van szükség, mert a bitcoin hálózat hashrátája – vagyis a hálózat biztosítására fordított számítási teljesítmény mennyisége – szintén jelentősen megemelkedett az elmúlt 11 napban. Az augusztus 8-i 198,4 Eh/s-os mélyponthoz képest a hashrate ezen a héten hétfőn 231,5 Eh/s volt (7 napos mozgóátlag alapján), a BitInfoCharts adatai szerint.

(forrás: BitInfoCharts)

A várhatóan felfelé történő kiigazítás sorban a harmadik lenne egymást követően, amit előzőleg júniusban és júliusban három egymást követő csökkenés előzött meg.

(forrás: BTC.com)

A nehézség és a teljes hashráta növekedésével párhuzamosan a bányászat jövedelmezőségének csökkenése is megfigyelhető. A BitInfoCharts szerint a bányászat jövedelmezősége augusztus 18. óta folyamatosan csökken, amikor is 0,109 USD/TH/s volt (7 napos mozgóátlag alapján).

(forrás: BitInfoCharts)

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Az elmúlt hónapokban nőtt a bányászat jövedelmezősége

/cryptonews, bitinfosharts, BTC.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img