Etikátlan fellépéssel kritizálják a SEC-et

spot_img

Legutóbb Tom Emmer, Minnesota republikánus szenátora kritizálta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) a kriptovállalatokkal szemben tanúsított etikátlan fellépések miatt. 

Emmer kedden közzétett egy videót, amely a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottságában folytatott beszélgetését mutatja be, ahol a SEC-t a szabályozás politizálásával vádolta. A továbbiakban a SEC végrehajtási igazgatóját, Gurbir Grewal-t faggatta a SEC kriptovállalatok elleni etikátlan “iparági túlkapások” miatt.

A szenátor továbbá arról érdeklődött, hogy a kriptovállalatok elleni átvilágítások a SEC hatáskörébe tartoznak-e. Grewal elismerte, hogy a joghatóságukon kívül eső vállalatok esetében is alkalmaztak végrehajtási intézkedéseket. Emmer szerint a SEC a végrehajtási ágát használja arra, hogy alkotmányellenesen kiterjessze joghatóságát a kriptoiparra.

Emmer azzal is vádolta Gary Gensler elnököt, hogy először magához édesgeti, majd utána megfenyegeti ezeket a vállalatokat:

“Gensler elnök alatt a SEC hataloméhes szabályozó hatósággá vált, amely politizál a végrehajtással. Először beszélgetésre invitálja ezeket a cégeket és a végén végrehajtási intézkedésekkel sújtja őket, elriasztva a jóhiszemű együttműködés lehetőségét.”

Emmer szerint a SEC viselkedése teljesen elfogadhatatlan és úgy véli, hogy a szabályozó testület nem jóhiszeműen szabályoz, különösen akkor, amikor a digitális eszközök piacáról van szó.

Brad Sherman kongresszusi képviselő, aki korábban a kriptovaluták betiltását szorgalmazta az Egyesült Államokban, szintén a SEC-t hibáztatta a kriptotőzsdékkel szembeni végrehajtási megközelítések miatt. 

A kriptoiparban sokan reménykedtek abban, hogy Gary Gensler vezetői kinevezése előnyösnek fog bizonyulni a kriptoiparnak és a szabályozásnak is, tekintettel oktatói és blokklánc tapasztalataira. Ezzel szemben, a fent említett politikusok szerint, Gensler kriptoipar felé tett lépései meglehetősen átláthatatlan és etikátlan volt eddig.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/cointelegraph, abc news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img