Az FTX nyerte a Voyager eszközeiért folyó árverési párharcot

spot_img

Két hete még szinte döntetlenre állt a Binance és az FTX közti árverési párharc. A WSJ forrásai akkor a Binance esélyeit találták jobbnak, a célegyenesben azonban az FTX nyert. 

Az FTX mintegy 1,4 milliárd dolláros ajánlatával megnyerte a csődbe ment hitelező, a Voyager Digital és eszközeinek árverését – jelentette be múlt héten a Voyager. Az FTX végül a Wave Financial digitális eszközbefektetési céggel maradt versenyben.

Az ajánlat, a Voyager platformján tárolt kriptovaluták több mint 1,3 milliárd dolláros valós piaci értékét tükrözi, bár az üzlet végső értéke egy későbbi időpontban érvényes árakon fog végbemenni. Az ajánlat “további ellenszolgáltatást is tartalmaz, amely a becslések szerint körülbelül 111 millió dollárról szól” – olvasható a cég közleményében. 

A nyilatkozat szerint a Fedezetlen Hitelezők Hivatalos Bizottsága is támogatja az FTX US nyertes ajánlatát, amely az ügyfeleket és a hitelezőket képviseli a csődeljárásban és “aktívan részt vett a versenyeztető aukción is“.

“Az FTX US ajánlata maximalizálja az értéket és minimalizálja a vállalat szerkezetátalakításának hátralévő időtartamát, mivel egyértelmű utat biztosít az adósok számára a “chapter 11” szerinti terv megvalósításához és az ügyfelek, a hitelezők eszközeinek visszaszolgáltatásához” – áll a nyilatkozatban. 

A Voyager követelései a csődbe ment Three Arrows Capital (3AC) alappal szemben a vagyonkezelőnél maradnak, valamint a 3AC-nak nyújtott 650 millió dolláros kölcsönből visszaszerzett pénzösszegeket a hitelezők között fogják szétosztani.

Az eladással véget ér egy közel kéthetes aukciós folyamat. A Voyager több ajánlatot is kapott az eladási és reorganizációs alternatívákra. Az aukció eredményei alapján arra a következtetésre jutottak, hogy “az FTX a legjobb alternatíva a Voyager érdekeltjei számára“. Ez azért is érdekes, mert korábban elutasították az FTX ajánlatát azzal az indokkal, hogy az “ártana az ügyfeleknek”.

A most elfogadott ajánlat feltételei azonban még nem nyilvánosak. A Voyager további információkat fog megosztani a kriptovalutákhoz való ügyfél hozzáférés ütemezéséről, amint azok rendelkezésre állnak. Az ajánlatot még bírósági jóváhagyási folyamatoknak kell alávetni, beleértve a hitelezői szavazást is. Az ügyben október 19-én délután 4 órakor lesz további meghallgatás. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A Binance vezeti a Voyager eszközeiért folyó árverési párharcot

/coindesk, cnbc, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img