A Binance vezeti a Voyager eszközeiért folyó árverési párharcot

spot_img

A Voyager árverése a múlt héten kezdődött a Kirkland & Ellis ügyvédi iroda jóvoltából, ami alatt eddig még nem fogadtak el ajánlatot. A WSJ forrásai szerint a Binance körülbelül 50 millió dollárt ajánlott a platform eszközeire, ami valamivel magasabb ajánlat, mint az FTX-é. 

A csődeljárásban részt vevő ügyvédek egyelőre nem adtak még hivatalos tájékoztatást az ajánlattételi folyamatról, csak annyit közöltek, hogy az továbbra is folyamatban van. Az ajánlattevők különböző típusú ajánlatokat nyújthatnak be, a Voyager eszközeinek egyszerű megvásárlásától a cég szerkezetátalakítási és újraélesztési kísérletéig.

A Voyager sem hozta nyilvánosságra még az ideális ajánlatát, bár korábban visszautasította az FTX felvásárlási szándékát, mondván, hogy a tőzsde nem tartotta tiszteletben az ajánlattételi folyamat titoktartási előírásait. Pár hete az ügyvédek pedig alacsony ajánlatnak nevezték az FTX ajánlatát és igyekeztek eloszlatni azt a felvetést, hogy az FTX lenne az első számú esélyes. 

Eközben olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az amerikai kormány – különböző aggályokra hivatkozva – kifogásolná a Binance vásárlási szándékát

Az Egyesült Államokban működő cégek tengerentúli jogalanyok által történő vásárlásokat az Egyesült Államok Külföldi Befektetési Bizottsága (CFIUS) vizsgálja, amely szerint a Binance vásárlási szándéka nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Joe Biden éppen a múlt héten írt alá egy végrehajtási rendeletet, amelynek célja a kínai technológiai befektetések blokkolása és korlátozása az Egyesült Államokban.

Changpeng Zhao, a Binance alapítója és vezérigazgatója Kínában született, de Kanadában nőtt fel. A Binance megvédte magát azon állításokkal szemben, hogy a cég kínai lenne. Ez ügyből kifolyólag maga CZ is nyilatkozott a hónap elején származásával kapcsolatban: „Kanadai állampolgár vagyok, pont!”

Az aukció nyertesét a tervek szerint egy szeptember 29-i meghallgatáson fogják bejelenteni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A Voyager elutasítja az Alameda felvásárlási ajánlatát

/the block, coindesk, binance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img